در مدتی که روستای خراشاد شهرستان بیرجند به عنوان روستای توبافی ثبت جهانی شد، تاکنون سه اقامتگاه بومگردی در این روستا ساخته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان جنوبی، سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی ادره کل میراث فرهنگی،
زهره اسدپور افزود: روستای خراشاد، روستای جهانی توبافی است و حفظ و تداوم آنچه این روستا را بهعنوان یک روستای در سطح جهان در حوزه صنایعدستی مطرح و ثبت کرده است، نیازمند مشارکت همگانی دستگاههای اجرایی سطح استان و بهویژه اهالی روستاست.
سرپرست معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی افزود: انتظار میرود با مشارکت بیشازپیش قشر جوان این روستا در سایه پیشکسوتان باتجربه، گامهای موثرتری برای اعتلای این هنر صنعت برداشته شود.
اسدپور ضمن بررسی اقدامات انجام شده در این روستای جهانی گفت: بعد از ثبت جهانی روستای خراشاد، ۳ اقامتگاه بومگردی در این روستا ساختهشده که با استقبال خوبی از سوی گردشگران روبهرو شده و همچنین امکانات زیرساختی مانند ایجاد کابلهای نوری برای دسترسی به اینترنت پرسرعت برای استفاده گردشگران در این روستا از اقدامات خوب انجام شده است.
وی افزود: در شهر بیرجند نیز خانه تاریخی اعتمادینیا بهعنوان مرکز تخصصی نساجی سنتی در اختیار شرکت تعاونی زنان خراشاد برای توسعه این رشته قرار دارد که ارائه آموزشهای تخصصی در حوزه نساجی از اصلیترین اهداف این مرکز تخصصی است. روستای خراشاد در ۲۵کیلومتری مرکز خراسان جنوبی قرار دارد. بر اساس اعلام شورای جهانی صنایعدستی، بعد از بررسیهای انجامگرفته، بهعنوان روستای جهانی توبافی (حوله بافی)، در سال۱۳۹۷ ثبت جهانی شد.