کینوا از گونههای مقاوم به شوری، کم آبخواه و با ارزش غذایی بالا است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، کینوا گیاهی شبه غله و بومی آمریکای جنوبی است که از حدو پنج هزار سال قبل در این کشورها کشت شده و به مصرف میرسیده است.
طول گیاه کینوا بسته به نوع آن تا دو متر هم میرسد و دوره کاشت تا برداشت آن هم بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ روز است.
تنها چند دانه از این گیاه که سرشار از آهن ، اسید فولیک، کلسیم و اسیدهای امینه است، در سال ۱۳۹۳ از کشورهای آمریکای جنوبی وارد یزد شد و با تلاش و کار تحقیقاتی محققان مرکز ملی شوری، انواع مختلفی از دانههای آن تکثیر شده است.
تحقیقات صورت گرفته در مرکز ملی شوری یزد بر روی این گیاه همه موفقیت آمیز بوده و نوید بخش گسترش کاشت آن در کشور است.
معرفی دو رقم جدید از این محصول در سال جاری و مهمتر از آن، معرفی گونههای شیرین کینوا که به فرآوری نیاز نداشته باشد از مهمترین دستاوردهای تحقیقاتی مرکز ملی شوری کشور در یزد به شمار میآید.
این روزها نیز خوشههای زیبای کینوا آماده برداشت بوده و محصول برداشت شده پس از فرآوری به عنوان بذر برای کاشت به استانهای دیگر ارسال میشود.