نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: به ازای انتقال آب از حوضه زاینده رود باید آب جایگزینی به این حوزه اختصاص یافته و جبران شود.
وی افزود: برای مثال اگر هواشناسی اعلام کند بارشهای امسال ۳۰ درصد کمتر است این مقدار باید از همه کم شود و پس از آن بین تمام کسانی که حقابه بر هستند داد و ستدی اتفاق بیفتد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت موضوع محیط زیست گفت: کشاورز حقوقش را دنبال میکند، اما محیطزیست حامی ندارد و کسی حقوق محیط زیست را دنبال نمیکند و تالابی که خشک شده و یا تغذیه آبخوان که در طول سال فقط ۱۰ روز آب در رودخانه جاری بوده و باعث تشدید فرونشست میشود، حامی و پیگیری ندارد و نادیده گرفته میشود.
طغیانی افزود: حقابه کشاورزان با پرداخت جبران خسارت مالی قابل حل است، اما برای بحث آبخوان و فرونشست به این صورت نیست.
وی با بیان اینکه بخشی از موضوع بازگشایی رودخانه زاینده رود بحث کشاورزان است و نیاز است برای تفاهمی که انجام میگیرد به بارش و پایداری هم توجه شود گفت: برای جبران خسارت محیطزیست نیاز است رودخانه جاری باشد و بر همین اساس اصرار بر این است که حتی زمانی که دچار کمبود منابع هستیم، بازگشایی در زمانهای مشخص صورت بگیرد، زیرا نیاز است حقابه محیطزیست تامین شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمانهایی که بازگشایی رودخانه مطرح میشود، بحث محیط زیست، تالاب و تغذیه آبخوان نادیده گرفته میشود افزود: نادیده گرفتن محیط زیست، خسارات جبران ناپذیری خواهد داشت و فرونشست یکی از عواقب این امر است که هیچ راه حل و جبرانی برای آن وجود ندارد.
طغیانی با بیان اینکه کل حقابه محیط زیست که مربوط به تالاب است ۱۷۸ میلیون متر مکعب است افزود: حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب معادل سهم تالاب به نوعی گم میشود و این است که آورد رودخانه در شاخه کوهرنگ و چه در شاخه پلاسجان کم شده است.