کاهش ۷۰ درصدی میانگین بارشهای فصلی در ترکیه، خشکی رودها و تالابها از غرب تا شرق این کشور را رقم زده است.
به گزارش حمید کاملی خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، کاهش ۷۰ درصدی میانگین بارشهای فصلی در ترکیه، خشکی رودها و تالابها از غرب تا شرق این کشور را رقم زده است.
بیشتر رودهای حوزه آبریز دریاهای اژه و مرمره در غرب، تالابهایی همچون دریاچه بوردور و دریاچه نمک در مرکز و دریاچه وان در شرقیترین استان ترکیه، با مشکل کم آبی و خشکی مواجه شده اند.
بر اساس گزارش کارشناسان هواشناسی مناطق مختلف ترکیه در ماه می ۲۰۲۱ گرمترین ماه در پنجاه سال اخیر سپری کرده و بارش سالانه با کاهش ۷۰ درصدی مواجه شده است.
بر اساس آمار موجود میانگین دمای هوا در ماه مه از ۱۶.۷ درجه سانتیگراد امسال به ۱۹.۳ درجه رسید و منطقه جیلانپینار با ۴۴.۳ درجه گرمترین ماه را در ماه میامسال ثبت کرد.
میانگین بارش در حوزه دریای مرمره ۲۱، دریای اژه ۸۹، دریای مدیترانه ۸۷، آناتولی مرکزی ۶۹، دریای سیاه ۴۰، آناتولی شرقی ۷۰ و در مناطق جنوب شرقی با کاهش ۸۵ درصدی مواجه شده است.
با نگاه به دادههای سه ماهه، هم اکنون مناطق موغلا، دنیزلی - بوردور - نیغده - الازیق - مالاتیا - تونجلی، دیاربکر- شانلی اورفا- ماردین، چانکری، قارص، بایبورت و وان، از غرب تا شرق ترکیه با خطر خشکسالی شدید روبرو هستند.