رئیس صندوق توسعه ملی گفت:تاکنون طرح هایی به ارزش 21 میلیارد و 100 میلیون دلار در این صندوق پذیرفته و به بانک مرکزی معرفی کرده ایم.
به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا فرزین در همایش روز صنعت، معدن و تجارت افزود: پیش بینی ما این است که این طرح ها 80 هزار فرصت شغلی ایجاد کند و 90 درصد منابع ارزی پذیرفته شده در این صندوق مربوط به صنعت و معدن است.
وی با اشاره به اینکه در دو سال و نیم گذشته بیش از 52 میلیارد دلار منابع ارزی اختصاص دادیم که درآمد فروش نفت، گاز و فراورده های آنها بود گفت: در شرایط تحریم این اقدام دولت کاری شجاعانه بود و پس اندازی برای نسل آینده است.
وی افزود: این سرمایه متعلق به بخش خصوصی است و هر چه بیشتر نفت و گاز بفروشیم منابع بیشتری جذب می کنیم، چرا که 28 درصد منابع این صندوق از فروش نفت و گاز حاصل می شود.
فرزین ادامه داد: هم اکنون با 18 بانک قرارداد عاملیت ارزی منعقد کرده ایم و لازم است فرایندهای کار تسهیل شود.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: 9 میلیارد دلار از اعتبارات این صندوق مربوط به 7 طرح نفت و گاز، 3.3 میلیارد دلار دیگر مربوط به 12 واحد پتروشیمی، 2.4 میلیارد دلار مربوط به 20 نیروگاه، 1.8 میلیارد دلار مربوط به 31 بنگاه فولادی، 467 میلیون دلار مربوط به 22 واحد سیمانی و 2.1 میلیارد دلار آن مربوط به دیگر طرح ها است.
وی افزود: تمام این اتفاقات در یک سال و نیم تا دو سال گذشته روی داده است و آماده پذیرش طرح های بیشتر ارزی هستیم و طرح های زیادی در بانک ها وجود دارد که به ما معرفی می شود.
رئیس صندوق توسعه ملی گفت: تا پایان امسال، 90 هزار میلیارد ریال منابع ارزی به طرح های صنعت و معدن و کشاورزی اختصاص می دهیم.
محمدرضا فرزین افزود: این اعتبارات متعلق به بخش خصوصی است و تا کنون حتی یک ریال به بخش دولتی پرداخت نشده و 85 درصد منابع ریالی که تاکنون پرداخت شده در قالب سرمایه در گردش بوده است .
وی گفت : تاکنون 61 هزار میلیارد ریال به طرح های معدن ،صنعت و کشاوری اختصاص داده ایم و این طرح ها 90 هزار فرصت شغلی ایجاد می کند.
فرزین با بیان اینکه درهای توسعه ملی باز است افزود : در بخش ریالی 10درصد منابع طبق قانون به بخش صنعت و معدن و 10 درصد به بخش کشاورزی اختصاص داده می شود و در این بخش با 9 بانک قرار داد عاملیت ریالی داریم.
رئیس صندوق توسعه ملی تامین مالی را از مهمترین مسائل فعالیت های اقتصادی برشمرد و گفت : تا زمانی که در کشور در زمینه تامین مالی کار مشخصی نداشته باشیم تولید، دچار مشکل خواهد بود .
فرزین با بیان اینکه تامین مالی در کشور ما ابزارهای مختلفی دارد که یکی از آنها بانک هاست افزود: بانکها در تامین مالی کشور سهم 64 درصدی دارند و بخش دیگر از تامین مالی بر عهده دولت و بقیه بر عهده بازار سرمایه است .
رئیس صندوق توسعه ملی با اشاره به سرمایه گذاری های خارجی بیش از 65 صندوق ثروت ملی کشورهای مختلف گفت : صندوق توسعه ملی کشور ما ، صندوق ثروت نیست و نمی تواند مانند این صندوق ها در خارج از کشورها سرمایه گذاری کند و برای کشور سودآوری داشته باشد به خصوص برای کشور ما که شرایط تحریم را دارد و ما در دو سال گذشته تمرکز خود را ابتدا به تامین مالی طرحهای داخلی متمرکز کرده ایم .
فرزین گفت : توسعه ملی باید بر اساس استراتژی توسعه صنعتی باشد و این استراتژی مشخص کند که هر بخش در هر استان چه قدر منابع جذب کند و کدام استانها دارای مزیت است .
رئیس صندوق توسعه ملی افزود : با این کار مشخص می شود که باید در هر استان و برای چه فعالیت هایی چه میزان سرمایه اختصاص دهیم.