گرمای هوا و تغییر اقلیم، مهمترین تاثیر استفاده از سوختهای فسیلی و بی توجهی به انرژیهای تجدید پذیر است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ ایران یکی از بهترین کشورها به لحاظ احداث نیروگاههای تجدید پذیر است، زیرا میتوان ۱۰۰ مگاوات برق از خورشید و ۴۰ هزار مگاوات برق از انرژی باد گرفت این درحالیکه که تاکنون فقط ۹۰۵ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در ایران نصب شده است.
محمود کمانی رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی ایران با اشاره به اینکه طبق برنامه پنچم توسعه باید تا پایان ۱۴۰۰ بیش از ۵ درصد کل برق تولیدی کشور از انرژیهای تجدید پذیر تامین شود گفت: این درحالی است که تاکنون فقط ۹۰۵ مگاوات یعنی کمتر از یک درصد از این برنامه محقق شده است.
نیروگاههای تجدید پذیر سوخت مصرف نمیکنند و البته آلایندگی ندارند به نحوی که اگر یک نیروگاه بادی ۱۰۰ مگاواتی را در نظر بگیریم، تولید برق در این نیروگاه نسبت به نیروگاه فسیلی، یعنی ۹۰ میلیون لیتر سوخت مصرف نشده, ۲۵۰ هزار تن کربن تولید نشده، و ۲۵۰ هزار مترمکعب آب در این نیروگاه مصرف نشده است.
اکبر ادیب فر عضو هیئت مدیره انجمن انرژیهای تجدید پذیر گفت: انرژیهای تجدید پذیر مانند منابع انرژی بزرگی هستند که سوخت فسیلی، جنگلها و منابع آبی را برای نسلهای آینده حفظ میکند.
در حال حاضر نیروگاههای تجدید پذیر یک درصد از تولید برق کشور را به عهده دارند؛ البیه این عدد کوچکی است، اما اگر برای تولید آن به توان داخلی تکیه شود، در آیندهای نزدیک میتوان به توسعه این نیروگاهها امیدواری بیشتری داشت.
آقای امیدی سازنده ماده اولیه تولید سلولهای خورشیدی میگوید کشور ما معادن زیادی از سلیس دارد که میتواند برای تامین مواد اولیه سلولهای خورشیدی را تولید کرد که این گام نخست در ساخت پنلهای خورشیدی است.
البته این تولیدات در سالهای گذشته با چالشهای زیادی مواجه بودند که این موضوع مانع از توسعه کارخانههای تولید تجهیزات مورد نیاز نیروگاههای انرژیهای تجدید پذیر بوده است.
سید مسلم موسوی با اشاره به اینکه وزارت نیرو در گذشته رقمی برای خرید تضمینی برق تولیدی از نیروگاههای تجدید پذیر تعیین کرده است گفت: ساخت نیروگاههای تجدید پذیر با رقم مشخص شده قبلی توجیه اقتصادی داشت، اما با نوسانات ارز این ارقام دیگر توجیه اقتصادی ندارد و همین موضوع توسعه انرژی های تجدید پذیر را کند کرده است.
به هرحال خاموشیهای برق در تابستان به دلیل کمبود تولید و در زمستان به دلیل کمبود سوخت ضرورت تکیه بر منابع بی پایان باد و خورشید بیشتر نمایان میکند.
گزارش مکتوب از: آسیه سلیمی خبرنگار حوزه نیروی خبرگزاری صدا و سیما