استاندار یزد: توجه به مسئلهی فرهنگ در تمامی نظامهای تصمیم گیری و تصمیم سازی استان در حوزههای مختلف باید رعایت شود.
به گزارشخبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مهران فاطمی در نشست شورای فرهنگ عمومی استان به تشریح اهمیت و جایگاه حوزه فرهنگ از منظر امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: نگاه گذرا به اقدامات و فعالیتهای انجام شده در حوزه فرهنگ در طی سالیان متمادی؛ نشان دهنده این است که عمده تمرکز و توجهها معطوف به حوزههای های اقتصادی، عمرانی، سلامت و علم و فناوری بوده و مسئله فرهنگ به لحاظ شکلی، محتوایی و اعتباری کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دستگاههای فرهنگی نیز همچون حوزه فرهنگ مظلوم واقع شده اند، اظهارداشت: قابل مشاهده نبودن دستاوردهای حوزه فرهنگ در مقایسه با دستاوردهای حوزهای اقتصادی و عمرانی و اثربخشی اقدامات انجام شده در این حوزه در دراز مدت، باعث شده در طول سالیان گذشته توجه کمتری به این حوزه توجه شود.
استاندار یزد در ادامه حوزه فرهنگ را یکی از حوزههای اصلی دولت سیزدهم دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه معیشت و سلامت مردم؛ مسائل فوریت دار کشور هستند، اما مسائل این دو حوزه، بدون حضور موثر عناصر فرهنگی و رویکردهای فرهنگی قابل حل نیست.
فاطمی با بیان اینکه مسئله فرهنگ یک مسئله جدی و مورد اهتمام استان است، تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی به ریاست نماینده محترم، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد و نائب رئیسی استاندار، در راس مسائل فرهنگی، سیاست گذاریهای فرهنگی، هدایت ها، حمایتها و نظارتهای این حوزه قرار دارد و در این شورا ضمن احصاء مسائل و موضوعات مهم این حوزه، تصمیمات لازم اتخاذ و اقدامات لازم انجام خواهد شد.
وی بر حضور شخص مدیران دستگاهها در جلسه شورای فرهنگ عمومی تاکید کرد و افزود: با توجه به سطح بالای شورای فرهنگ عمومی، همه مدیران مربوط به این حوزه، ملزم به حضور در جلسه هستند مگر اینکه عذر موجهی داشته باشند و پیش از جلسه با رئیس یا نائب رئیس شورا هماهنگ کرده باشند.
فاطمی ادامه داد: علت تاکید بر حضور مدیران در جلسه شورای فرهنگ عمومی این است که در این جلسه باید تصمیمات جدی و پایدار گرفته شود و همگان در راستای اجرای مصوبات همت گمارند.
استاندار یزد دومین لازمهی فعالیت شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک شورای تعیین کننده، تاثیر گذار، راهبر، هدایتگر و ناظر را وجود و فعالیت تخصصی و جدی دبیرخانه شورا عنوان کرد و گفت: در این راستا باید یک ساختمان به دبیرخانه اختصاص پیدا کرده و یک فرد قوی به عنوان مسئول دبیرخانه انتخاب و افراد حقیقی و حقوقی در قالب این دبیرخانه طراحی شوند و ذیل دبیرخانه نیز؛ کمیتههای علمی و مشورتی و کمیته رصد و پایش شکل بگیرد تا مسائل حوزه فرهنگ به صورت دقیق احصاء و جلسات این شورا با محتوای غنیِ کارشناسی شدهی مبتنی بر نظام مسائل فرهنگی استان برگزار شود.
فاطمی در ادامه با بیان اینکه سیاستگذاری ها، راهبریها و اقدامات کلیه شوراهای فرهنگی استان باید ذیل شورای فرهنگ عمومی استان باشد، اظهارداشت: هدفگذاری ها، ریل گذاریها و برنامههای شوراهای فرهنگی باید در شورای فرهنگ عمومی مصوب و با اقدامات و راهبردهای شورای فرهنگی تطبیق داده شود و پس از آن، گزارش اقدامات و فعالیتها در این جلسه ارائه شود.
استاندار یزد اضافه کرد: با توجه به اینکه سند مهندسی فرهنگی کشور تهیه شده، باید برش استانی این سند، ذیل سند ملی طراحی و رویکردها، راهبردها و هدفگذاریهای استان مبتنی بر این سند تعریف شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش شناخت و اطلاع از وضع فرهنگ عمومی، اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی و نیز نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیمات شورای فرهنگ عمومی کشور را سه وظیفه اصلی تعریف شده در آیین نامه شورای فرهنگ عمومی دانست و به تشریح ماموریتهای ذیل این وظایف پرداخت.
فاطمی همچنین با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی یک پارلمان فرهنگی قانونگذار است، خاطرنشان کرد: وضعیت فرهنگی استان یزد باید در شأن و تراز دارالعباده و دارالعلم ارتقاء یابد و پیوستهای فرهنگی و توجه به مسئلهی فرهنگ؛ در تمامی نظامهای تصمیم گیری و تصمیم سازی استان در حوزههای مختلف رعایت شود.
استاندار یزد در پایان تاکید کرد: ظرف دو هفته تمام کارگروه ها، ستادها، شوراهای هم عرض و دستگاهها فرهنگی، ارتباط ساختارمند فی ما بین آنها و ارتباط همه آنها ذیل شورای فرهنگ عمومی در قالب یک چارچوب و مدل تعریف و ساختار دبیرخانه شورا نیز طراحی شود تا پس از تصویب در جلسه، به عنوان شیوه نامه ارتباط صف و ستاد قرار گیرد.