موز، این میوه ایده آل و پراز خاصیت، تنها نکته منفی اش، این است که خیلی زود رسیده میشود.
موز یک میوه ایده آل خوش خوراک و غنی از ویتامین C است.
این ویتامین از آسیب رسیدن به بافت بدن جلوگیری میکند و تولید کلاژن را افزایش میدهد.
همچنین باعث بهبود سلامت مغز میشود و سرماخوردگی و آنفولانزا را از بدن دور میکند.
برای همه ما اتفاق افتاده است که این میوه زرد را برای مدتی طولانی رها کرده ایم و وقتی به آن باز گشته ایم، پوست آن قهوهای یا حتی سیاه شده است.
در انبارهای مخصوص رسیدگی، به اصطلاح اتیلن آزاد میشود که موز باید برسد. این اتیلن فرآیند رسیدن را آغاز میکند و در نتیجه خود موز نیز تولید اتیلن را آغاز میکند. این کار باعث افزایش تنفس موز و رسیدن و سیاه شدن آن میشود. نقاط سیاه رنگ روی پوست موز به علت تنفس موز و ازبین رفتن بافت پوست ست.
علت دیگر وجود آنزیم پلیفنول اکسیداز است. اگر موز زیر فشار قرار گیرد یا ضربه ببیند، این آنزیم در میوه ترشح شده و باعث سیاه شدن موز میشود؛ بنابراین برای جدا کردن موز از شاخه آن را از قسمت چوب بالایش ببرید و میوه را با دست نگیرید و فشار ندهید.
چگونه موز را دوباره زرد کنیم؟