زنجبیل از گیاهان پرخاصیت دارویی است که طی قرنهای طولانی از ریشه و دمنوش آن برای درمان برخی بیماریها استفاده شده و به دلیل عطر و طعم فوقالعاده، از ادویههای پرکاربرد در آشپزی محسوب میشود.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، زنجبیل (Ginger) دارای طعمی تند و ویژه است که از آن برای خوشطعم کردن غذاهای مختلف و درمان و التیام برخی بیماریها استفاده میشود. یکی از مشهورترین خواص دارویی زنجبیل، استفاده از این گیاه برای درمان گلودرد است.
مطالعات نشان داده است زنجبیل باعث تحریک سیستم ایمنی برای نابودی میکروبها میشود
زنجبیل دارای ترکیبات بایواکتیو یا زیستفعال است. ترکیبات زیستفعال مواد خاصی هستند که در برخی مواد غذایی یافت میشوند و برای سلامت انسان مفید هستند. مطالعهها نشان داده است این ترکیبات دارای خواص ضد التهابی است و میتواند برای بهبود بسیاری از بیماریها از جمله سرماخوردگی مفید باشد.
دانشمندان میگویند: زنجبیل دارای خواص ضد میکروبی است که میتواند به مبارزه با باکتریها و ویروسها کمک کرده و باعث بهبود گلودرد شود. یک مطالعه نشان داده است مصرف این گیاه، به طور موثری باعث جلوگیری از فعالیت باکتریهای استرپتوکوک میشود. این باکتریها از جمله اصلیترین عوامل بیماریزا در دهان و گلو محسوب میشوند.
فراتر از موارد ذکر شده، زنجبیل دارای خواص آنتیاکسیدانی هم هست. آنتیاکسیدان باعث حفاظت از سلولها و التیام بیماریها میشود. برای بهره مندی بیشتر از خواص آنتیاکسیدانی زنجبیل، بهتر است از نوع تازه آن استفاده کنید. تحقیقها نشان داده است زنجبیل تازه، سطح آنتیاکسیدان بالاتری نسبت به زنجیل خشک شده دارد.
محققان میگویند: مصرف زنجبیل، روند التیام گلودرد را تسریع میکند. دلیل این امر این است که این گیاه دارای ترکیباتی است که باعث ارتقای سطح سیستم ایمنی بدن میشود. بسیاری از گلودردهای ناشی از عوامل بیماریزا، ویروسی هستند. این عوامل بیماریزا باعث بروز سرماخوردگی، آنفلوآنزا و مونونوکلئوز میشوند.
زنجبیل را میتوانید به صورت تازه و یا خشک شده استفاده کنید. زنجبیل تازه را میتوانید تکهتکه کرده و در دهان بگذارید. آن را بجوید تا به خوبی خرد شده و عصاره آن خارج شود. در این مرحله میتوانید آن را ببلعید و یا اینکه پس از مکیدن عصاره آن، تفاله را از دهان خارج کنید.
برای درمان گلودرد، جویدن اندکی زنجبیل ۳ بار در طول روز توصیه میشود. با اینحال، میتوانید این گیاه را به روشهای دیگر نیز مصرف کنید. افزودن زنجبیل خشک شده به چای و یا دم کردن زنجبیل، میتواند راهکارهای دیگری برای بهره مندی از این گیاه باشد.