روزانه ۷۰۰ تن سیب درجه یک و درجه ۲ با هدف صادرات از سردخانه های آذربایجان غربی خارج میشود .
اکبر کرامتی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد سیب های خارج شده از استان صادراتی است افزود: بخش عمده صادرات ما به شمال عراق است و فروش سیب استان در بازارهای داخلی کشور بسیار ناچیز است .
وی با انتقاد از روند کند صادرات سیب تصریح کرد: در صورتیکه میزان صادرات افزایش پیدا نکند با احتساب صادرات ۷۰۰ تنی روزانه و موجودی فعلی ۶۱۰ هزار تنی برای اتمام موجودی سردخانه به ۲۹ ماه زمان نیاز است در حالیکه سیب در سردخانه ها فقط ۴ ماه دیگر دوام خواهد آورد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود : تنها راه برون رفت از این وضعیت بحرانی دیپلماسی سیاسی و اقتصادی برای باز شدن مسیرهای ویژه صادرات سیب به افغانستان ، هندوستان ، پاکستان و روسیه است .
رئیس سازمان تعاون روستایی آذربایجان غربی هم از خرید ۴۲ هزار ۵۰۰ تن سیب صنعتی در طرح خرید تضمینی با قیمت ۱ هزار و ۴۶۰ تومان خبر داد و گفت : در حال حاضر سیبی دست باغداران نمانده است.
حیدری افزود : از کل خرید تضمینی سیب صنعتی ۳۰ هزار تن مستقیم از طریق مراکز خرید ، ۱۰هزار تن با معرفی به واحدهای صنایع تبدیلی استان و ۱۲ هزار ۵۰۰ تن از طریق واحدهای صنایع تبدیلی سایر استانهای کشور خریداری شده است.
وی با اشاره به سیب های که هنوز در کنار جاده ها وجود دارد گفت : این سیب ها متعلق به واسطه های است که با قیمت پایین از کشاورزان خریداری کردند و قصد دارند با قیمت خرید تضمینی به ما بفروشند اما طبق ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی هیچ برنامه ای برای خرید از واسطه ها وجود ندارد.