میانگین سنی جمعیت مازندران به سرعت به سوی پیری میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران، مدیرکل ثبت احوال مازندران در بررسی نرخ رشد جمعیت ۴ دهه گذشته مازندران با بیان اینکه هم اکنون نرخ ولادت در استان به ازای هر هزار نفر، ۹ نفر است گفت: این آمار در کشور به ازای هر هزار نفر ۱۳ و شش دهم است.
فاطمی در تشریح وضعیت ولادت در ۴ دهه اخیر افزود: در سال ۵۷ ولادتها در مازندران ۵۲ هزار و ۵۱۰ نفر بود که با رشد ۴۵ و نیم درصدی به ۷۶هزار و ۴۲۱ ولادت در سال ۶۷ رسید.
او گفت: در سال ۷۷ نیز نرخ ولادت با کاهش ۴۱ درصدی به ۴۱هزار و ۹۳۴ رسید که ناشی از سیاست فرزند کمتر زندگی بهتر بود.
فاطمی افزود: در سال ۸۷ درصد این آمار با رشد حدود ۶ درصدی به ۴۴ هزار و ۴۲۱ ولادت رسید و در سال ۹۷ با کاهش ۱۰ درصدی به ۳۹هزار و ۸۴۶ رسید.
به گفته مدیرکل ثبت احوال مازندران بررسی کلی نرخ رشد جمعیت در ۴ دهه اخیر نشان دهنده کاهش ۵۰ درصدی میزان ولادت در مازندران است.
فاطمی در بخش دیگری از آمارهای تحلیلی خود افزود: آمارها در ۷ ماهه امسال نشان میدهد از ۱۷هزار و ۷۵۶ ولادت، ۸۶۵۶ ولادت از مادرانی است که نخستین فرزند و ۷هزار و ۴۷۰ ولادت برای مادرانی است که دومین فرزند خود را به دنیا آوردند.
او در ادامه گفت: ۱۱۳۷ نوزاد فرزند سوم و ۱۰۳ نوزاد فرزند چهارم بودند که نشان میدهد ۴۸ و ۷ دهم درصد برای فرزندان اول، ۴۲ درصد فرزندان دوم، ۶ ونیم درصد فرزندان سوم و نیم درصد برای فرزندان چهارم است؛ که نشان میدهد تمایل خانوادههای مازندران به داشتن فرزندان سوم و چهارم بسیار پایین است.
مدیرکل ثبت احوال مازندران افزود: در سال ۸۹ میانگین سنی مادران هنگام نخستین فرزندآوری ۲۷ بود، اما امسال به ۳۰ سال رسید این در حالی است که در سالهای ۹۶، ۹۷ و ۹۸ بیشترین فرزندان از مادران ۲۵ تا ۲۹ سال بوده، اما در سال ۹۹ بیشترین فرزندان از مادرانی بود که ۳۰ تا ۳۱ سال داشتند که نشان میدهد میانگین سنی مادران نیز در حال افزایش است.
فاطمی همچنین گفت: بررسی رتبه مادران ۳۰ ساله در فرزندآوری نیز نشان میدهد از کل ولادتهای نوزادان از مادران ۳۰ ساله، ۴۴۲ نوزاد فرزندان اول خانواده، ۵۹۵ نوزاد فرزندان دوم، ۱۱۰ نوزاد فرزندان سوم، ۹ نوزاد فزرند چهارم و ۴ نوزاد فرزند پنجم بودند.