بیش از 3 میلیون 397 هزار تن کالا در سه ماه نخست سال از کشور ترانزیت شده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 11 درصد افزایش نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، شهریار افندی زاده رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای افزود: با توجه به سیاست گذاری های کلان و برنامه ریزی دقیق و علمی در زمینه توسعه و بهبود زیرساختهای حمل و نقل و تقویت راهگذرهای ترانزیتی از مسیر جمهوری اسلامی ایران و برقراری دیپلماسی مؤثر با کشورهای همسایه و منطقه همچنین همراهی سازمانهای همکار ، 3 میلیون و 221 هزار تن انواع کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل 95 درصد از طریق جاده و 176 هزار تن معادل 5 درصد از طریق راهآهن ترانزیت شده است.
شهریار افندی زاده گفت: ترانزیت جاده ای در مقایسه با مدت مشابه پارسال 15.6 درصد افزایش یافته است.
رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اظهار داشت: از مجموع کالاهای ترانزیت شده، یک میلیون و 634 هزار تن را مواد نفتی و یک میلیون و 762 هزار تن را مواد غیرنفتی تشکیل می دهد و عمدهترین بخش مواد غیرنفتی کالاهایی نظیر مواد سوختی، انواع پنبه، کالاهای ساختمانی، لوازم خانگی، وسایل نقلیه باری و مسافری است.
نماینده ویژه دولت در امر ترانزیت افزود: در این مدت مرز پرویزخان با یک میلیون و256 هزار تن معادل 37 درصد فعالترین مرز در زمینه ترانزیت ورود کالا به شمار میرود و پس از آن مرزهای بندرعباس، بازرگان ، سرخس ، لطف آباد و باشماق در ردههای بعدی قرار دارد.
افندیزاده افزود : در زمینه ترانزیت خروج کالا از کشور، بندر امام با یک میلیون 270 هزار تن معادل 37.4 درصد در رده نخست و پس از آن مرزهای بندرعباس، باشماق ، لطفآباد ، سرخس و دغارون در ردههای بعدی قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی بیشترین تردد کامیونهای حامل بار ترانزیتی را از مبدأ عراق به مقصد امارات از مبداء ترکیه به مقصد ترکمنستان و از مبداء امارات به مقصد عراق اعلام کرد و افزود: از 148 هزار دستگاه تعداد سفر کامیونهای حمل کننده کالاهای ترانزیتی، 81 هزار دستگاه معادل 55 درصد توسط کامیون ایرانی و بقیه با کامیون های ترکیه ای ، آذربایجانی و سایر ملیتها حمل شده است.