داراییهای میلیاردی شهر هفتصد هزار نفری فردیس با وجود انتزاع چهارساله همچنان در مصادره کرج قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ فردیس از ابتدای سال ۱۳۹۶ از شهرستان و شهرداری کرج جدا و تبدیل به شهرستان فردیس شد که اکنون دارای فرمانداری و شهرداری مستقل است.این شهر پانصدهزار نفری از بدو تاسیس با مشکلاتی همراه بود که عدم ثبات مدیریت و مدیران شهری از جمله آن محسوب میشود.
منوچهر غفاری، اولین شهردار فردیس بود، او در بین سایر شهرداران از طولانی ترین دوران تصدی نیز برخورد است که درنهایت مغلوب بازیهای سیاسی و از شهرداری استیضاح شد.
دوره اول شورای اسلامی شهر فردیس و چالشهای معروفش کار را به جایی رسانده که با احتساب سرپرستها، با رای نمایندگان مردم در پارلمان شهری مجموعا هفت نفر راهی اتاق شهردار و با رای همین افراد از این اتاق خارج شدند.
بلالکی، یکی از شهروندان فردیس میگوید: ما برای یک پرونده هربار که درموعد به شهرداری مراجعه میکنیم باید موضوع و مشکلمان را دوباره توضیح دهیم زیرا شهردار پس از هر بار مراجعه عوض میشود.
اختلافات داخلی شورای اسلامی و شهرداری فردیس تا جایی پیش رفت که بودجه سال جاری این شهر با تاخیر چشمگیری از سوی شورا ابلاغ شد.
امیری، سرپرست سابق شهرداری فردیس در مصاحبهای گفته بود: بودجه سال ۱۴۰۰ از سیزدهم خردادماه ابلاغ شد که مبلغ آن بیش از هفتصد میلیارد تومان است.
ناگفته نماند امیری هم در گیر و دار انتخاب شهردار از رقبای خود جاماند و کرسی را به نفر بعدی واگذار کرد.
طولی نکشید که در بین فعالیت اولین شورای اسلامی شهر فردیس و بعد از پایان نمایندگی اعضای این دوره، پشت پرده برخی آقایان نمایان و بگیر و ببندها آغاز شد.
حسین ناصرخاکی، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان فردیس در تاریخ ۲۷تیرماه ۱۴۰۰، اعلام کرده بود: یکی از اعضای شورای شهر فردیس به اتهام ارتشاء دستگیر شده است.
او همچنین گفته بود: این متهم سومین عضو شورای اول شهر فردیس است که به اتهام ارتشاء تحت تعقیب قرار گرفته و بازداشت شده است.
با روی کارآمدن شورای شهر جدید دغدغه انتخاب شهردار همچنان گریبان فردیس را گرفته و حکم شهردار منتخب شورای اسلامی از سوی وزارت کشور تایید نشد.
۹ نفر نماینده مردم در پارلمان شهری فردیس بر انتخاب خود اصرار دارند و بنابراین انتخاب شهردار به جلسات کلان کشوری واگذار شد و این شهردار اکنون با سرپرست اداره میشود.
با انتزاع فردیس از شهرداری کرج انتظار میرفت املاک، داراییها و نیروهای و تجهیزات متعلق به این شهر تحویل شهرداریاش شود اما با گذشت چهار سال بخش زیادی از این داراییها در تصرف شهرداری کرج است.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانی، امام جمعه سابق فردیس پیشتر در مصاحبه با یکی از رسانه ضمن انتقاد کوتاهی درخصوص انتزاع این شهر از کرج گفته بود: با توجه به اینکه شهرداریهای مناطق ۳ و ۱۰ در فردیس، دو منطقه از مناطق ۱۲ گانه شهرداری کرج بوده است، حداقل یک ششم امکانات و اموال شهرداری کرج مربوط به فردیس است و باید تعیین تکلیف شود.
او افزوده بود: متاسفانه حدود ۱۵ تا ۲۰ پلاک ملکی در فردیس از جمله املاکی در فلکه سوم و چهارم همچون پارکینگ طبقاتی فلکه سوم و بازارچه رضوان فلکه چهارم به نام استانداری البرز سند خورده است.
با طولانی شدن جاماندگی داراییهای فردیس در کرج، انتظار میرفت استانداری البرز حَکَموار و پدرگونه وارد ماجرا شود و آنچه که مطالبه به حق فردیس محسوب میشود را به آن بازگرداند اما محمدرضا آژیر، سرپرست شهرداری فردیس نظر دیگری دارد.
او با اشاره به مشکلات انتزاع این شهر از کرج بعد از استقلالش به خبرنگار ما میگوید: ظاهرا موضوع انتزاع فردیس از کرج، موضوع فراموش شده ای است که اگر از سوی یک دستگاه حاکمیتی و عالی ترین جایگاه دولتی در استان مانند استانداری مورد پیگیری قرار می گرفت، قطعا حق فردیس اعمال می شد.
آژیر میافزاید: عدم همکاری کامل شهرداری کرج و عدم پیگیری کامل شهرداری فردیس در دوره های قبلی ماجرای یادشده را به تعویق انداخته است.
سرپرست شهرداری فردیس میگوید: شاید اگر استانداری البرز جلسات انتزاع را برگزار می کرد، این موضوع منصفانه تر و سریع تر انجام می شد.
او میافزاید: ما قطعا انتزاع فردیس را از طریق جلسات با شهرداری کرج و فرمانداری پیگیری می کنیم.
آژیرمیگوید: بیشترین مشکلات عدم انتزاع فردیس از کرج در سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی، سازمان فرهنگی و حمل و نقل و بار و مسافر قابل مشاهده بود که انتزاع کامل در سازمان فرهنگی انجام شد.
او میافزاید:سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی فردیس هنگام انتزاع زیرساخت های لازم را نداشت و بعد از استقلال این شهر تجهیزات تخصصی مانند تجهیزات نجات غریق که معمولا برای کانال فردیس مورد نیاز است، به کرج برده شد.
فردی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری البرز به خبرنگار ما میگوید: ما جلسه ای در ارتباط با موضوع انتزاع فردیس از کرج برگزار نکرده ایم.
او میافزاید: فقط فرمانداری های کرج و فردیس در این باره جلسه برگزار کردند و موضوع مربوط به امور داخلی خودشان است.
مصطفی سعیدی سیرایی، شهردار کرج میگوید: درخصوص مشکلات انتزاع فردیس از کرج جلسه ای در فرمانداری برگزار و به صورتجلسه ای ختم شد که آن را به لایحه تبدیل و به شورای شهر ارائه می کنیم.
او میافزاید: با تصویب این لایحه بخش اعظمی از انتزاع فردیس از کرج محقق می شود.
رد بیمسئولیتی استانداری/ طی طریق آقای فرماندار
هرچند سرپرست شهرداری فردیس از عدم مداخله استانداری گله کرد و معاون سیاسی استاندار هم تقریبا بر آن صحه گذاشت اما اینانلو، فرماندار شهرستان فردیس میگوید: جلسات متعددی در فرمانداری و استانداری با حضور شهردار کرج، رئیس شورای اسلامی این شهر، شهردار و رئیس شورای فردیس برگزار کرده ایم.
او میافزاید: کارگروهی برای انتزاع فردیس از کرج تشکیل شده که اقدامات آن در مرحله پایانی قرار دارد.
اینانلو میگوید: برخی املاک وجود دارد که باید سند آن ها به فردیس تحویل داده شود.
او میافزاید: برخی پرونده های مربوط به شهرداری فردیس در شهرداری کرج است و ما کتبا درخواست کرده ایم که این پروندهها به شهرداری فردیس تحویل داده شود.
فرماندار فردیس میگوید: در حال پیگیری های لازم هستیم که انتزاع به طور کامل انجام شود.
وقتی از جدایی یک شهر متراکم از یک کلانشهر مانند کرج سخنی به میان میآید با وجود تمام بوروکراسیهای اداری موجود در کشور، انتظار میرود مسئولان امر قبلتر از حرف زدن و پیشنهاد انتزاع به فکر احصا و اخذ منافع شهرها باشند تا داراییهای شهروندان فردیس بهمدت تقریبا چهار سال اسیر خزانه و گنجه برادر بزرگترش نشود.
در این بین نباید نقش نمایندگان فردیس و کرج در مجلس شورای اسلامی را نادیده گرفت زیرا آرای ماخوذه نمایندگان برخواسته از بدنه مردمی هر دو شهر است.
شاید اگر نمایندگان بیشتر به نقش نظارتیشان درمورد مطروحه میپرداختند، شانههای مسئولیت دستگاههای دولتی در خصوص انتزاع کامل فردیس از کرج، خالی نمیشد.
گزارش از دانیال خلج