طرح تعویض ۴ کیلومتر از خط لوله ۳۰ اینچ انتقال نفت خام مارون به اصفهان در محدوده تنگ سرخون تا دره گندمکار استان چهارمحال و بختیاری به بهرهبرداری رسید.
سیاوش اورنگی افزود: برای افزایش ضریب ایمنی خط لوله ، تعویض ۴ کیلومتر آن از کیلومتر ۲۲۵ تا ۲۲۹ با ضخامت بالاتر در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران - منطقه اصفهان، برای عمل به مسئولیتهای اجتماعی و رفع دغدغه مردم محلی، با استفاده از امکانات داخلی منطقه و سایر مناطق پیش از موعد تعیین شده طرح را به پایان رساند.
مدیر شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران-منطقه اصفهان گفت: مسیر اجرای طرح جدید به موازات خط لوله قدیم با در نظر گرفتن تمامی جوانب و ملاحظات فنی و ایمنی توسط مهندسی و طرحهای شرکت طراحی شد و عملیات بسترسازی، حفاری و آمادهسازی این طرح در ۶ ماه انجام و در نهایت عملیات تعویض این خط لوله نفت خام پس از انجام عملیات قطع و وصل (Tie-in) با مشارکت گروههایی از مناطق خوزستان و مرکزی به بهرهبرداری رسید.
سیاوش اورنگی افزود: در این عملیات و برای تخلیه و شستشوی خط قدیم پس از عملیات شستشوی منیفولد مراکز انتقال نفت ۴ و ۵ مارون، ۶ میلیون لیتر آب به خط لوله تزریق و ۲ دستگاه پیگ پاک کننده بین مراکز ۴ و ۵ و ۳ دستگاه پیگ پاک کننده در فواصل منظم در ابتدا و انتهای ۱۱ کیلومتر آب ارسال شد که با ردیابی دقیق پیگها در محلهای پیشبینی شده نسبت به توقف خط لوله و بستن شیرهای کیلومتر ۲۱۸ و ۲۲۹ اقدام و با برنامهریزی و تدابیر لازم بدون آلودگی زیست محیطی از طریق ۳ دستگاه کمپرسور، خط لوله قدیم به طور کامل تخلیه و عملیات (Tie-in) انجام شد.
وی گفت: برای جلوگیری از جاری شدن آب همراه نفت خام در کیلومتر ۲۲۹ در تنگ گندمکار با نظارت HSE منطقه، دو سد خاکی به عنوان پشتیبان حوضچه جمعآوری آب و نفت خام توسط واحد ترابری احداث شد، همچنین ۳ خودرو مکنده و ۲ دستگاه اسکیمر نیز برای جمع آوری مواد فوق در محل استقرار یافت.
وی افزود: برای افزایش ضریب ایمنی خط در شرایط اضطراری و جلوگیری از حوادث زیست محیطی همزمان با عملیات قطع و وصل یک دستگاه شیر ۳۰ اینچ در کیلومتر ۲۲۲ و بالادست روستای قیصری و یکدستگاه چک ولو ساخت داخل در کیلومتر ۲۲۹ نصب شد.
اورنگی گفت: با ۹۰ ساعت توقف خط لوله، با تلاش شبانه روزی و همدلی تمامی کارکنان منطقه اصفهان، همچنین مشارکت ۲ تیم از مناطق خوزستان و مرکزی اتصال کامل خط لوله مارون به خط لوله جدید به پایان رسید و پس از تست رادیوگرافی سرجوشها توسط واحد بازرسی فنی و پوشش آن توسط کارشناسان خوردگی مسیر انتقال نفت خام به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: اجرای این طرح در مسیری صعبالعبور و سنگلاخی توسط واحدهای مختلف فنی و عملیاتی منطقه با مشارکت سایر مناطق با ۳۰۰ میلیارد ریال هزینه انجام شد.