نماینده ویژه رئیس جمهوري اسلامی ایران در امور افغانستان گفت: اشغالگران به دنبال گسترش گروههای تروریستی نیابتی خود در منطقه هستند.
وی با اشاره به اینکه افغانستان در چهار دهه اخیر در اشغال متجاوزان بوده است افزود: افغانستان در بیست سال اخیر در اشغال آمریکا بود، اما مردم این کشور با مقاومت خود، اشغالگران را از کشورشان بیرون راندند و زمام امور افغانستان را در دست خود گرفتند.
نماینده ویژه رئیس جمهور ایران در امور افغانستان خاطرنشان کرد: آمریکا در بیست سال اخیر با استفاده از دموکراسی غربی میخواست در افغانستان حاکمیت و از این راه علیه کشورهای دیگر نیز اقدام کند، اما این مسئله اتفاق نیفتاد و مردم بیگانه ستیز افغانستان در برابر اشغالگران مقاومت کردند، امروز مقاومت مردمی و اسلامی بر سیاستهای اهریمنی دشمن برتری پیدا کرده است.
کاظمی قمی با بیان اینکه ایران و افغانستان دو کشور دوست، همسایه، مسلمان و دارای مشترکات عمیق تاریخی و فرهنگی هستند، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران در دوره اشغالگری بیست ساله آمریکا نیز در کنار مردم افغانستان بود و در همه ابعاد سیاسی و اقتصادی همکاری میکرد و اکنون نیز به همکاریهای خود ادامه خواهد داد.
وی با بیان اینکه اکنون دوره بازسازی در افغانستان فرا رسیده است، افزود : همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با افغانستان در این دوره نیز ادامه خواهد یافت.
نماینده ویژه رئیس جمهور کشورمان در امور افغانستان با اشاره به ظرفیتها و منابع سرشار طبیعی افغانستان افزود: افغانستان باید امن و با ثبات شود و نقش خود را در شکوفایی اقتصادی و امنیت منطقه ایفا کند.
وی با اشاره به اینکه ایران و افغانستان هر دو مورد تحریمهای ظالمانه قرار گرفته اند، گفت: ایران و افغانستان با توجه به داشتن مرز مشترک طولانی، زمینههای خوبی برای همکاریهای اقتصادی دارند.
کاظمی قمی دربخش دیگری از اظهارات خود خاطرنشان کرد: امیدواریم یک دولت قوی، مستقل، فراگیر و مورد قبول همه مردم افغانستان شکل گیرد.
وی تصریح کرد: هیئت سیاسی، امنیتی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در سفر به کابل درباره مسایل امنیتی، روابط اقتصادی، امور مهاجران و تحولات سیاسی با مسئولان افغان دیدار و رایزنی خواهد کرد.
قاری «دین محمد حنیف» سرپرست وزارت اقتصاد طالبان نیز که به استقبال نماینده ویژه رئیس جمهور ایران درامور افغانستان به فرودگاه کابل آمده بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران یک همسایه نیک برای افغانستان است و ما روابط خوبی در چارچوب همسایگی خود داشته ایم و امیدواریم با سفر هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران به کابل، همکاریهای دوجانبه بیش از گذشته گسترش یابد.