معاون اول قوه قضاییه: تا جای ممکن افراد بازداشت نشوند، چون ممکن است آثار مخربی داشته باشد.
معاون اول قوه قضاییه در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت ولادت امان حسن عسکری (ع) گفت: سازمان زندانها یکی از مراکز تربیتی نسبت به برخی انسانها است که ممکن است به هر دلیلی در اثر لغزشی به در جایی به نام زندان اقامت کنند.
وی ادامه داد: دانشمندان حقوق جزا درباره اینکه هدف از مجازات چیست چهار هدف عنوان کردند، بر اساس مکاتب مختلف یک مورد انتقام جویی و تشفی خاطر بزه دیده است که از قدیمیترین اهداف مجازات همین است.
معاون اول قوه قضاییه بیان داشت: ارسطو درباره علت مجازات مجرم میگوید، کیفر نخست باید بزه دیده را ارضا کند و بزهکار بداند که به خاطر بزه دیده آزار میبیند، حال مجازات هرچه که میخواهد باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق یکی دیگر از اهداف مجازات را بر اساس مکاتب مختلف سزادهی یا مکافات دانست و افزود: کانت که سردرمداران طرفداران مکتب نوین عدالت محور بوده، معتقد است هرکسی که مرتکب جرم شد حتما باید مجازات ببیند حال چه دیگری عبرت بگیرد یا خیر و اصلا ربطی به اصلاح ندارد.
وی تصریح کرد: برخیها بر اساس مکاتب خود، ارعاب را هدف از مجازات میدانند و برخی اصلاح و بازاجتماعی شدن مرتکب را هدف میدانند.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق تصریح کرد: وقتی ما به مکتب اسلام نگاه میکنیم یکی از اهداف بسیار مهم مجازات به ویژه از نوع حبس موضوع بازاحتماعی شدن مرتکب و اصلاح و درمان مریض است.
معاون اول قوه قضاییه تاکید کرد: از سال ۹۲ به بعد اگر دقتی در قوانین شکلی و ماهوی داشته باشیم کاملا مشخص است که رویکرد قانون جزایی ایران به سمت اصلاح مجرمان آمده است که با این رویکرد، فرد، مجازات میشود.
معاون اول قوه قضاییه افزود: سال ۹۲ بازداشت موقت الزامی از قانون ما حذف شد و امروز تاکید ریاست قوه قضاییه بر این است که تا جای ممکن فرد بازداشت نشود، ممکن است فرد وقتی بازداشت شود آثار مخرب داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق افزود: امروز در خدمت ریاست قوه قضاییه بودیم و آنجا هم درمورد موضوعی تاکید داشت به ویژه در مورد پرونده کثیرالشاکی.
وی تصریح کرد: چه الزامی دارد که فرد را بازداشت و بعد شکات را دعوت میکنیم تا ببینیم شکایت درباره چه موضوعی است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: اگر میبینیم وضع پرونده به گونهای است که شاید در آینده لغزشی صورت گیرد فرد را صدا کنید و مهلت دو تا سه ماهه دهید و بگویید وضع تان را در مورد این پرونده روشن کنید.
وی با بیان اینکه زندان باید به مدرسه تبدیل شود، به اظهارات حاج محمدی رییس سابق سازمان زندانها مبنی بر عدم اختیارات قضایی ریاست این سازمان به اندازه یک دادیار، تصریح کرد: این موضوع حرف درستی است، ممکن است معاون اول قوه قضاییه هم در رابطه با رسیدگی یک پرونده به اندازه یک دادیار اختیار قضایی نداشته باشد.
وی ادامه داد: موافقم تا یک اختیار قضایی به رییس سازمان زندانها درباره نهادهای ارفاقی داده شود به عنوان مثال فردی به شش سال حبس محکوم شده است و ما میگوییم چنانچه یک سوم حبس را تحمل کرد میتواند از نهاد ارفاقی آزادی مشروط یا تعلیق مجازات بهرهمند شود که در اینجا چه ایرادی دارد، استفاده از برخی نهادهای ارفاقی مثل آزادی مشروط یا تعلیق مجازات را در اختیار رئیس سازمان زندانها به عنوان یک قاضی قرار دهیم؟ البته این موضوع قابل بحث است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق با یاداوری برگزاری مراسم امروز گفت: آقای حاج محمدی نیروی مخلص و جهادی است، ایشان مامور به خدمت در سازمان زندانها بود که سمت قضایی وی معاون رییس کل دادگستری است و با همان سمت ارایه خدمت خواهد کرد.
در این مراسم؛ حکم انتصاب غلامعلی محمدی از سوی حجت الاسلام والمسلمین مصدق معاون اول قوه قضاییه به وی اهدا شد و از زحمات حاج محمدی نیز تقدیر تشکر به عمل آمد.