یک میلیون لیتر پلاسما سالانه از ایران به علت نداشتن تجهیزات و امکانات پالایشگاه خونی به خارج از کشور ارسال میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور در آئین گشایش مرحله نخست اداره کل
پیمان عشقی افزود: ۶۰درصد پلاسما خون درآمریکا فرآوری وتبدیل به دارومی شود و ایران به علت نداشتن تجهیزات و امکانات پالایشگاه خونی سالانه ۱میلیون لیتر پلاسما را به خارج از کشورمی فرستد.
وی گفت: خون ماده حیاتی است و هیچ جایگزینی ندارد و سازمان انتقال خون تنها سازمان حیاتی وزارت بهداشت و دیگر وزارتخانه هاست، اما هنوز در بودجه، حیاتی دیده نشده است.
نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم گفت: در برنامه هفتم توسعه با ارائه درخواست وزارت بهداشت موضوع راه اندازی نخستین پالایشگاه خون خاورمیانه در مشهد بررسی خواهد شد و نمایندگان این موضوع را در دستور کار خود قرار خواهند داد.
هاجرچنارانی افزود: بر اساس آمارها در کشور هر ۳نفر یک نفر نیازمند خون و فراوردهای خونی است و این نیازمند نگاه ویژه مجلس و دولت به این سازمان حیاتی است.
وی با بیان این که سالانه یک میلیون لیترپلاسما خون از کشور خارج میشود گفت: با احداث یک پالایشگاه با کمک آستانقدس رضوی، شهرداری، خیران و کمک در بودجه کشور هم از جلوگیری پلاسما خون از کشور گرفته میشود و هم در حوزه داروسازی و فراوردهای پلاسما صاحب موفقت میشویم.
مدیر کل انتقال خون خراسان رضوی هم درباره ساختمان جدید اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: این ساختمان پس از ۱۱سال مرحله نخست آن به بهره برداری رسید که با این که در مدت ۱۱سال فقط ۳۰درصد پیشرفت داشت از ابتدای امسال با تسریع در روند توسعه آن پس از ۷ماه تکمیل و افتتاح شد.
حمیدرضا اسلامی افزود: این ساختمان در مجموع ۱۰هزار مترمربع زیربنا دارد که در مرحله نخست آنب ا ۳۵میلیارد تومان اعتبار ۳هزار و ۵۰۰متر در ۸طبقه احداث، راه اندازی و تجهیز شده است.
وی گفت: سازمان انتقال خون خراسان رضوی تامین کننده نیاز ۶۲بیمارستان در ۶دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی است و سالانه ۴۰۰هزار کیسه خون و ۶۰۰کیسه پلاسما تولید میکند.
مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی گفت: سالانه بیش از یکصد و ۷۰هزار نفر اهداءکننده خون درخراسان رضوی هستند.