معاون وزیر تعاون: ۵۰۰ هزار دانشجو در قالب طرح «کهاد» آموزشهای مهارتی و فنی و حرفهای را کسب میکنند.
غلامحسین حسینینیا افزود: هماکنون سه برنامه توانمندسازی مهارتی برای دانشجویان برنامهریزی شده که شامل ۵۴۰ ساعت مهارتآموزی هیبریدی با عنوان طرح کهاد و طرح سندباکس (جعبه شنی) است که این طرحها با همکاری پارکهای علم و فناوری اجرا میشود.
وی گفت: این دورههای آموزشی و مهارتی همراه با دروس تخصصی برای دانشجویان به ویژه در رشتههای مهندسی برگزار میشود و دانشجویان هنگام تحصیل در یک رشته خاص که مورد علاقه خودشان است، شرکت میکنند و آموزشها را دریافت میکنند.
حسینینیا افزود: در این طرح دانشجویان معادل ۱۸ واحد دانشگاهی را سه ترم دانشگاهی آموزش دریافت میکنند تا هنگام تحصیل یک مهارت را آموزش ببینند و پس از فارغالتحصیلی، از آن مهارت در کنار مدرک تحصیلی برای اشتغال استفاده کنند.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور گفت: برای اجرای این طرح از همه امکانات از جمله ۶۴۰ مرکز آموزشی فنی وحرفهای و مراکز توسعه مهارت و کارآفرینی با کمک معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری استفاده خواهد شد.
حسینینیا افزود: این دورههای آموزشی برای ایجاد مشاغل نو و دانشبنیان برگزار میشود تا زمینه فعالیت شرکتهای استارتاپ در کشور افزایش یابد.
وی گفت: تاکنون دورههایی که در مراکز فنی و حرفهای برگزار میشد، در سطح کارگری و مهارت سطح چهار بود، در حالی که بیش از ۴۵ درصد مخاطبان سازمان فنی و حرفهای را دانشجویان تشکیل میدهند که ارائه این آموزشها پاسخگوی نیاز دانشجویان و فارغالتحصیلان دانشگاهی نبوده است.
طرح «کهاد» با تمایل دانشجویان به سمت گرایشهای میان رشتهای و کسب مهارت از رشتههای مختلف و همافزایی روزافزون زمینههای مختلف علوم و فناوری و ارتقای توان اشتغالپذیری دانشجویان و تنوعبخشی آموزشی و آشنایی دانشجویان مقطع کارشناسی با یکی دیگر از رشتههای مورد علاقه از سال آینده در کشور اجرا خواهدشد.
تاکنون شش هزار و ۵۰۰ استاندارد آموزشی در آموزش فنی و حرفهای کشور تهیه و تدوین شده است.