رئیس دیوان عالی کشور: اصل و بنای کار شوراهای حل اختلاف مصالحه است و اگر به نتیجه برسد موجب مرضی خداوند است.
وی در این بازدید با اشاره به حدیثی از امیرالمؤمنین (ع) و امام کاظم (ع) اظهار داشت: اصلاح ذات البین و صلح بین مردم از عامه نمازها و روزههای مستحبی افضل است و خوشا به حال کسانی که بین مردم صلح برقرار میکنند.
رئیس دیوان عالی کشور با تاکید بر ۳ مزیت شوراهای حل اختلاف ادامه داد: شوراهای حل اختلاف تابع تشریفات آیین دادرسی نیستند، این موضوع در سرعت کار تأثیر گذار است و از اطاله دادرسی جلوگیری میکند.
وی افزود: شوراهای حل اختلاف یک نهاد قضایی و مردمی است، در واقع شورا از نظر قضایی به حل و فصل اختلافات میپردازد و از جهتی از آنجایی که انسانهای دلسوز و مومن از خود مردم برای حل مشکلات تلاش میکنند، نهادی مردمی است.
رئیس دیوان عالی کشور به مهمترین مزیت شوراهای حل اختلاف اشاره کرد و گفت: کار شوراهای حل اختلاف حکم دادن نیست، بلکه صلح و سازش است و اصل بر مصالحه است و اگر به نتیجه برسد مرضی خداوند است.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم ضمن تشکر از رئیس شوراهای حل اختلاف و همکاران قضایی در پایان گفت: کار شوراهای حل اختلاف بسیار شریف است و مورد رضایت خداوند است.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی رئیس شوراهای حل اختلاف نیز ضمن تشکر از پیشنهادها و راهنماییهای رئیس دیوان عالی کشور در جهت اصلاح امور، بر اهمیت نظارت دیوان بر شوراها تاکید کرد.
وی ادامه داد: رئیس دیوان عالی کشور بر تسهیل کار مردم و احقاق حق اصرار دارد و ما نیز درصدد هستیم که در اصلاح فرایندها عمل کنیم تا تحقق آرمانهای بلند دستگاه قضایی، احقاق حق و عدالت و رضایت مردم بیشتر فراهم شود.