هر دو نیروگاه سد شهید عباسپور از مدار خارج شده و هیچ گونه تولید برقی ندارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر عامل سد ونیروگاه شهید عباسپور، با بیان اینکه این سد از سدهای بزرگ بتنی کشور و دارای ۲ نیروگاه یک هزار مگاواتی است؛ گفت: سطح تراز نرمال سد شهید عباسپور ۵۳۲/۵ متر (بالاتر از سطح دریا) است. متاسفانه به دلیل کاهش نزولات آسمانی در سال جاری با کاهش حجم آورد ورودی آب به مخزن مواجه هستیم که طبق برآوردها سطح تراز سد شهید عباسپور حدود ۳۲/۵ متر با سطح تراز نرمال اختلاف دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط خشکسالی و کمبود شدید نزولات آسمانی و همچنین کمبود آورد رودخانه، سد شهید عباسپور با چالشهای فراوانی روبرو شده که یکی از مهمترین آنها، کاهش نزولات آسمانی، کاهش ذخایر برف و باران در بالادست و همچنین آورد سدهای بالا دست است.
وی با اشاره به آخرین پیش بینیها و جداولی که از سوی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران اعلام شده است، گفت: در بهترین حالت، سطح تراز سد شهید عباسپور ۴۹۵ است و در بهترین وضعیت ۴ یا ۵ متر تراز آب بالا میرود، سپس مجدداً به همان تراز قبل برمیگردد و احتمال اینکه وضعیت خشکسالی به مانند پیک تابستان باشد، زیاد است.
جونعلی وند ادامه داد: در سه ماه گذشته به واسطه نیاز شدید در پیک تابستان مجبور شدیم با وجود تراز بحرانی از واحدهای نیروگاه اول بهرهبرداری کنیم، اما اکنون تراز به حدی پایین آمده است که نیروگاه اول ما نیز از مدار خارج شده است و هیچ گونه تولید برقی نداریم.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سدهای استراتژیک، مانند سد شهید عباسپور و سد گتوند قابلیت ذخیره آب را دارند. باید با مدیریت صحیح، ذخایر آب تا پایان ۱۴۰۰ و اوایل ۱۴۰۱ مصرف شود.
این مقام مسئول گفت: کاهش بارندگی در خوزستان و بالادست حوضههای آبریز، شرایطی برای سدهای خورزستان به وجود آورده که تامین آب در پایین دست سدهای استان مشکل ساز شده است.
جونعلی وند با شاره به اینکه تاکنون برف و باران قابل توجهی در بالا دست نداشته ایم؛ افزود: باید با بارش برف مناسب و ایجاد یخچالهای طبیعی در بالا دست و بعد از آن با با بارشهای مناسب این ذخایر را وارد مخازن سدها شوند تا از این وضعیت بحرانی خارج شویم.
بیشتر بخوانید :حال و روز این روزهای سدهای خوزستان
مدیر عامل سد ونیروگاه شهید عباسپور با تاکید بر نقش موثر کشاورزان و مردم در پیشگیری از بحرانهای بزرگتر بر مصرف صحیح آب تاکید و از کشاورزان و متولیان جهاد کشاورزی درخواست کرد از شیوههای نوین آبیاری بهره ببرند؛ چرا که آبیاری سنتی ۳۰ تا ۴۰ درصد هدر رفت آب دارد و با توجه به جدی بودن خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی از همه هموطنان و همشهریان گرامی درخواست کرد با صرفه جویی درمصرف آب در پشت سرگذاشتن بحران آبی امسال با وزارت نیرو همکاری داشته باشند.