رئیس سازمان بازرسی گلستان بر حمایت دستگاه های نظارتی برای رفع چالش های احتمالی پیش رو تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گلستان ، رئیس سازمان بازرسی گلستان در پیگیری ساخت این سد نرم آب چهل چای و رفع چالش ها گفت : استان در حوزه زیرساخت استان نیازمند اقدامات و اجرای طرح های عمرانی بیشتری است.
محمد تقی مشهدی افزود : سدنرماب دغدغه تمام استان است و اگر سدی مانند نرماب چهل چای در استان ساخته شود هم بابت کنترل آبهای سطحی و هم تامین آب شرب شرق استان دغدغه کمتری وجود دارد که البته پاشنه آشیل این طرح در حال حاضر منابع اعتباری است.
مشهدی افزود : پیشنهاد ما این است در حال حاضر که سد به نقطه مطلوبی رسیده است با رایزنی و جلسات تخصصی با استاندار و نمایندگان و مجموعه استان شرایط مالی و اعتباری این طرح را پیگیری بیشتری کرده و ما نیز در این زمینه در کنار شما برای رفع چالش های احتمالی هستیم.
رئیس سازمان بازرسی استان گفت : ما به عنوان یک دستگاه نظارتی در کنار انجام وظایف نظارتی اما فراتر از آن هم در کمک به تسریع در اجرای این طرح در کنار استان هستیم زیرا طولانی شدن این طرح به نفع استان نخواهد بود و همه باید در کنار هم عقب افتادگی استان را در بخش های مختلف جبران کنیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان نیز در این بازدید گفت: در شرق استان همیشه با سیلابهای بزرگ سرو کار داریم و با توجه به اینکه آبخوانهای استان تنها ۲۳ درصد مساحت استان را شامل میشد و نگران کیفیت منابع آب زیرزمینی و فرونشست هم هستیم، لذا این سد با هدف کنترل سیلاب و تامین شرب آغاز به کار کرد.
سید محسن حسینی افزود: سد نرماب چهل چای، بزرگترین، حساسترین و مهمترین سد استان است که ۱۲۰ میلیون متر مکعب ظرفیت ذخیره و ۱۰۰ میلیون متر مکعب نیز ظرفیت تنظیم دارد و از مجموع ۷.۲ میلیون متر مکعب خاکریزی سد، حدود ۶.۴ میلیون متر مکعب انجام شده و عملیات دوشیفته در طول شبانه روز ادامه دارد وهیدرومکانیکال نیز قبل از اتمام سال ۱۰۰ درصد اجرا میشود.
وی افزود : اجزای دیگر سد مانند سد انحرافی و کانال و تونل چهل چای به اتمام رسیده، اما تونل و سد انحرافی خرمارود هنوز آغاز نشده است، جنگلده پایین کاملا منتقل و جنگلده بالا در حال انتقال است وسه روستا نیز که اگر سد آب شرب نبود نیاز به جابجایی نبود، اما به علت آب شرب بودن سد نیاز به انتقال است.
حسینی گفت : ۱۲۰ هکتار اراضی منابع طبیعی و جنگل در مخزن سد داریم که مجوزهای آن هنوز صادر نشده است و پیگیری میکنیم که مجوزها صادر و انتقال درختان تا انتهای سال انجام شود.
وی افزود : مساحت کل اراضی مورد نیاز برای تملک اعم از داخل مخزن و طرح هادی روستاها و جادههای جایگزین ۹۰۰ هکتار و اراضی استملاک شده تاکنون ۲۵۰ هکتار است.
وی افزود : ۴۵۰ میلیارد تومان در دو سال اخیر برای سد اختصاص یافت در صورتی که از سال ۹۰ که احداث سد آغاز شد تا سال ۹۸ کل اعتبار تخصیص یافته کمتر از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.