رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری بر اقدام سریع دولت در تشکیل کمیته مشترک کارشناسان حوزوی و دانشگاهی به منظور ارائه راهکارهای تخصصی برای اصلاح نظام بانکی تأکید کرد.
وی با طرح پیشنهادی مبنی بر تشکیل کمیتهای متشکل از کارشناسان حوزوی و دانشگاهی تأکید کرد: باید کمیتهای با عضویت کارشناسانی تشکیل شود که با شیوههای روز بانکداری و تجربیات جهانی در عرصه بانکداری آگاهی دارند.
آیت الله اراکی گفت: در کنار این کارشناسان باید فقهایی نیز حضور داشته باشند که نقش و وظیفه بانک را در نظام اقتصادی کشور میشناسند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: برای این کار به فقهای موضوع شناس نیاز داریم؛ فقیه کلی گو نمیتواند طرح کارگشایی به جامعه ارائه دهد. البته کلی گویی هم مرحلهای از فقاهت است که در چارچوب آن کلیات یک مسأله فقهی را بررسی و فتوای لازم را ارائه میکنند، اما با فقه کلی، مشکل عینی و میدانی در نظام بانکداری رفع نمیشود.
وی افزود: باید در فتاوا با ورود به جزئیات مسائل اجتماعی، الگویی عملی و میدانی برای رفع مشکلات ارائه دهند.
آیت الله اراکی در پایان بار دیگر تأکید کرد: باید با اصلاح نظام بانکی، هم جهات شرعی نظام بانکداری اسلامی را به طور کامل رعایت کرد و هم از منظر فنی، بانکی فعال، کارآمد و اقتصادی ایجاد شود.