کرونای شدید در کسانی که خروپف میکنند
پژوهشهای تازه محققان نشان میدهند که بزرگسالان مبتلا به آپنه خواب در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدیدتر و مرگ ناشی از این ویروس هستند و این موضوع باید از سوی پزشکان مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اطلاعات بهدستآمده از یک مطالعه جدید نشان میدهند که افراد مبتلا به آپنه خواب، ۳۱ درصد بیشتر پس از آلوده شدن به ویروس کرونا در بیمارستان بستری میشوند و همچنین، ۳۱ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ ناشی از آن هستند. البته باید توجه داشت که اختلال آپنه خواب، خطر ابتلا به عفونت در افراد را افزایش نمیدهد.
دکتر رینا مهرا (Reena Mehra) از پژوهشگران ارشد این گروه تحقیقاتی، گفت: اگر علائم مربوط به آپنه خواب دارید، باید بیشتر مراقب کرونا باشید، زیرا دادهها نشان میدهند که کاهش اکسیژن در طول خواب، ممکن است موجب پیامدهای حاد ناشی از ابتلا به کرونا شود.
بر اساس آمار مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در آمریکا، از هر ۱۵ بزرگسال، یک تن مبتلا به آپنه خواب است؛ وضعیتی که در آن وقفه تنفسی یا دورههای تنفس سطحی در طول خواب، بیشتر از حد معمول رخ میدهد و موجب اختلال در جریان اکسیژن بدن میشود. شایعترین و شناخته شدهترین علائم آپنه خواب، خروپف بلند و تغییر در الگوهای تنفسی است.
این بیماری میتواند شرایطی به نام هیپوکسی ایجاد کند که در آن بدن یا ناحیهای از آن، از تأمین اکسیژن کافی محروم میشود. از سوی دیگر، باید توجه داشت که هیپوکسی، یک عارضه مربوط به کووید ۱۹ شدید و دلیل شایع بستری شدن در بیمارستان پس از این عفونت است.
به گفته محققان، ممکن است اختلال در جریان اکسیژن ناشی از آپنه خواب، موجب افزایش التهاب در اندامهای کلیدی بدن، از جمله ریهها و قلب شود که این عارضه در نهایت، موجب کرونای شدیدتر میشود. اگرچه تحقیق بیشتری برای تأیید این موضوع، مورد نیاز است.
شرح کامل این پژوهش و یافتههای بهدستآمده از آن، در تازهترین شماره مجله تخصصی JAMA Network Open منتشر شده است.