رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با کسانی که قصد داشتند خاک کشور را به صورت قاچاق خارج کنند، برخورد کردیم و برای اعمال قانون به مقامات محلی معرفی شدند.
وی گفت: مطابق قانون هر نوع خاک برداری و خاک ریزی در اراضی کشاورزی نوعی تغییر کاربری عرصههای زراعی و باغی قلمداد میشود و در قوانین دیگر هم، چون خاک عنصری بسیار کلیدی و از عناصر و منابع پایه تولید کشور است، قانون گذار قاچاق و صدور خاک کشاورزی و مرتعی را ممنوع اعلام کرده است.
آقای اورنگی افزود: این اتفاق در سه مورد در برخی استانهای شمالی و برخی هم در مناطق جنوبی رخ داده بود که در قالب لایروبی انجام داده بودند و ما به شدت علیه این اقدام مکاتبه کردیم و به مقامات محلی برای اعمال قانون گزارش شد.
وی گفت: این خاکها به صورت قاچاق به کشورهای همجوار در جنوب کشور میرفت.
تعیین کدپستی اراضی گامی در مقابله با گلوگاههای فساد
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با تحقق کدپستی اراضی، شفافیت، ایجاد و گلوگاههای مفسده خیز هم شناسایی میشود.
آقای علیرضا اورنگی در حاشیه امضای تفاهم نامه همکاری میان سازمان امور اراضی و شرکت ملی پست در خصوص تعیین کدپستی ۱۰ رقمی اراضی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره مزایای این طرح افزود: تحقق اهداف این تفاهم نامه نقطه آغاز بسیار خوبی برای ما خواهد بود که هم کشاورزان را میشناسیم و هم نحوه ارتباط و تسریع در خدمات رسانی به آنها را کاملتر میکنیم و قاعدتا برای کشاورزان ما از نگاه مراجعه و تعیین تکلیف مربوط به مباحث زمینها و مراکز تولیدی شان گشایشهایی ایجاد میشود.
وی گفت: تعیین کدپستی اراضی از یک منظر به عنوان گامی برای نظام توسعهای و برنامه ریزی تولید چه به صورت سالانه و چه بلندمدت میتواند ما را کمک کند تا میزان و نظام تولید و برنامه ریزی را از طریق ظرفیتهایی که با این کد شناسایی ایجاد میشود، توسعه دهیم.
اورنگی افزود: این اقدام بسیار خوبی است و ما در شرایطی هستیم که اکنون شفافیت و شناختن و شناسایی نقاط و گلوگاههای مفسده خیز اهمیت دارد چرا که این مسایل مشکلاتی را برای نظام و مردم ایجاد میکند و با این کدپستی ضمن این که نظام نظارتی خود را تقویت میکنیم از این گونه مفاسد هم جلوگیری خواهد شد.