نوزده سال از تشکیل نهادی میگذرد که فلسفه تشکیل آن ترویج فرهنگ صلح و سازش بوده است و در آستانه ورود به بیست سالگی با بیشترین ميزان صلح و سازش در آن مواجهیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام هادی صادقی رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف گفت: در شش ماه نخست امسال به طور میانگین ۳۸ درصد پروندههای این شورا به صلح و سازش منجر شده و هدف گذاری شده است تا پایان سال به سمت ۴۵ درصد یا بالاتر میل پیدا کند.
این صلح و سازش خیلی راحت هم محقق نمیشود و به اعتقاد کارمندان شورای حل اختلاف گاهی اوقات این سازش آنقدر نفس گیر است که همانند دو ماراتن میماند.
شوراهای حل اختلاف موفق شده اند در سال گذشته رضایت اولیای دم را برای گذشت از ۵۹۰ مورد قصاص جلب کنند که رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف هم گفت: در شش ماه ابتدایی امسال این عملکرد ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
کاهش زمان رسیدگی به پروندهها از دیگر امتیازات شوراهای حل اختلاف است که در همین ارتباط حجت الاسلام صادقی گفت: زمان رسیدگی پروندهها در شوراها به طور میانگین حدود ۳۰ روز است که در برخی پروندهها زمانی بیشتر و در برخی پروندهها حتی تا سه روز هم شاهد حل و فصل آن هستیم.
هم اکنون تغییراتی در حوزه صلاحیت شوراها مطرح شده و لایحه شوراهای حل اختلاف در مجلس در حال رفع ایرادات شورای نگهبان و در نهایت تصویب آن است.
در تاثیر نقش شوراهای حل اختلاف برای کاهش بار دستگاه قضایی، همین بس که سالانه ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار پرونده در شوراها رسیدگی میشود و معادل ۴۶ درصد پروندههای ورودی اولیه به دستگاه قضایی است.