۸۰ درصد شیرتولید شده در کارگاه ها و کارخانه های شیر تولیدیی خراسان جنوبی به صورت خام توسط شرکتهای معتبر از استان خارج میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: اولویت خراسان جنوبی با توجه به
غلامرضا قوسی افزود: در استان ۱۵ واحد کارگاه و کارخانه شیر با ظرفیت اسمی ۵۰۰ تن شیر وجود دارد و از تعداد ۲۵۰ تن شیر تولیدی در استان ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن توسط مراکز خرید استان جمع آوری شده مابقی توسط دامدارها تبدیل به فرآوری میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی عنوان کرد: از تعداد ۱۳۰ تن شیر جمعآوری شده تعداد ۸۰ درصد به صورت خام توسط شرکتهای معتبر از استان خارج میشود و مابقی در کارخانههای استان به فرآوردههای لبنی تبدیل میشود.
وی افزود: عدم رقابت کارخانههای استان با کارخانههای معتبر، کمبود نقدینگی و عدم بروزرسانی ماشین آلات از علل این خام فروشی و جذب نکردن ۵۰۰ تن شیر است.
قوسی گفت: باید خرید توافقی در قالب کشاورزی ، قراردادی انجام شود که این نیز نیاز به اعتبار دارد ؛ میتوان در استان کارخانه شیرخشک داشت که به طور قطع باید شیر تبدیل به شیر خشک شده و صادرات آن بدون محدودیت انجام شود.
به گفته وی کشتارگاه اختصاصی شتر در استان وجود ندارد و این استان با توجه به جمعیت شتر نیازمند احداث کشتارگاه شتر است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه از آغاز سال جای تاکنون ۷۰۰ تن گوشت در ۲۵ واحد صنعتی و دو هزار واحد سنتی شتر استان تولید شد، افزود: از این مقدار، حدود ۴۲۰ تن مصرف داخل استان است، اما مازاد گوشت شتر استان ارسال میشود.
توسعه صنعت پرورش شتر و شترداری و استفاده از قابلیتهای این صنعت یکی از کارآمدترین ابزارهای رونق اقتصادی و جذب گردشگر در مناطق کویر نشین و مستعد پرورش شتر از جمله خراسان جنوبی است.
صنعت شترداری فواید بسیار زیادی عاید بهرهبرداران این حوزه میکند به طوری که استفاده از پوست ، گوشت و کوهان شتر هر یک به صورت مجزا متقاضیان مخصوص به خود را دارد. استفاده از این محصولات میتواند صنعت پرورش شتر را به صنعتی سودآور مبدل کند، اما غفلت مسئولان از این صنعت درآمدی را عاید شترداران استان نمیکند.