مدیرکل دفتر کیفیت و ارزیابی کالا و خدمات گفت: سازمانها برای اعطای جایزه کیفیت باید از سازمان استاندارد مجوز دریافت کنند
مدیرکل دفتر ارزیابی کیفیت کالا و خدمات سازمان ملی استاندارد گفت: بحث سوت زنی در این سازمان با مشارکت تمام دستگاههای اجرایی در حال تدوین است و هدف از تدوین آن که در بحث افشاگری و سوت زنی کیفیتها را رعایت کنیم.
آقای علی سعادتی امروز در ادامه نشست خبری همزمان با «روز ملی کیفیت»، افزود: کیفیت یک مفهوم عام است اصلیترین و مهمترین تعریف کیفیت پاسخگویی به نیازها و انتظارات مشتری است و ارائه کننده خدمات زمانی موفق بوده که نیازهای پنهان مشتری را کشف و در این خصوص برنامه ریزی کند.
وی اضافه کرد: بحث سوت زنی در جامعه خیلی باب شده است و زمانی که آقای رئیسی در مقام رئیس قوه قضائیه بودند بحث سوت زنی را مطرح کردند و در حال حاضر که در مقام رئیس جمهور قرار دارند این بحث را پیگیری میکنند تا این معقوله را انجام دهند.
آقای سعادتی گفت: تدوین ملی بحث سوت زنی به دبیری بنده در سازمان ملی استاندارد با مشارکت همه دستگاههای اجرایی در حال تدوین است و هدف از تدوین استاندارد این است که در بحث افشاگری و سوت زنی کیفیتها را رعایت کنیم و این کیفیت هم در محتوای گزارش سوت زن است و هم در حفظ، حراست و صیانت خود افشاگر و سوت زن مطرح میشود ذهن را معطوف به کالا و خدمات در حوزه کیفیت نکنیم، زیرا کیفیت گستردهتر شده و در حوزههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... نیز بحث کیفیت مطرح است.
وی بابیان اینکه کیفیت در رقابت سالم و برابر است، تصریح کرد: در موضوع استاندارد خودروها خطوط قرمزی وجود دارد و همواره حداقلها رعایت میشود، اما این سازمان هیچگاه به خودروهایی نظیر پراید و وانت نیسان نشان کیفیت نداده است
سعادتی به ستارههای اعطایی به خودروها هم اشاره کرد و گفت: ارزیابیهای کیفی و اعطای ستارههای کیفی به خودروها، اکنون توسط وزارت صمت انجام میشود، اما این ارزیابیها در قالب ارزیابیهای تعالی کیفی سازمان ملی استاندارد نیست.
وی از تدوین سند راهبرد ملی کیفیت با مشارکت سازمان ملی استاندارد و دانشگاه صنعتی شریف در مدت سه سال خبر داد و افزود: این راهبرد ملی با مشارکت همه وزارتخانهها و دستگاههای عضو شورای عالی استاندارد تدوین خواهد شد.
سعادتی گفت: در زیرمجموعه این سند مباحثی همچون جایزه ملی کیفیت، نرخ کیفیت و مشخص شدن مدل ارزیابی آن دیده شده که در موضوع نرخ کیفیت، برای هر محصول نرخ رشد کیفیت و جایگاه کیفی محصول در هر سال نسبت به سال پیش تعیین میشود.
سعادتی جایزه کیفیت را یکی از معتبرترین جوایز ملی با پشتوانه قانونی دانست و گفت: این جایزه در قالب یک نظامنامه با مدل و روششناسی ویژه بهمنظور ارزیابی کیفیت محصولات و خدمات اجرا میشود بر این اساس مقرر شد مراسم تجلیل از برگزیدگان جایزه ملی کیفیت در سطوح اهتمام، اشتهار و تندیس همزمان با ایام دهه فجر برگزار و از برندگان جایزه، قدردانی شود.