معاون آموزش شوراهای حل اختلاف استان تهران: سالانه ۳ تا ۳ و نیم میلیون پرونده به طور میانگین وارد شوراهای حل اختلاف سراسر کشور میشود که نقش قابل توجهی در کاهش پروندههای ورودی به دستگاه قضایی دارد.
وی درباره صلاحیت رسیدگی شوراهای حل اختلاف گفت: براساس قانون فعلی، شوراهای حل اختلاف در کلیه دعاوی مدنی، حقوقی و حتی موضوعات کیفری در حد جنبههای خصوصی قابل گذشت میتواند ورود کند و در دعاوی مالی تا ۲۰ میلیون تومان، حکم تخلیه، گواهی انحصار وراثت، مهر و موم ترکه، تحریر ترکه، تأمین دلیل و دیگر موضوعات ماده (۹) قانون شورای حل اختلاف نیز صلاحیت ورود دارد.
آقای فرهادی افزود: هدف تشکیل شوراهای حل اختلاف ترویج فرهنگ صلح و سازش و پیشگیری از ورود پرونده به دستگاه قضایی است و تلاش میکنیم در این شوراها چیزی به نام اطاله دادرسی نداشته باشیم و میانگین رسیدگی پروندهها در این شوراها از ورود پرونده تا صدور حکم یک ماه است که البته در بعضی پروندهها مانند تأمین دلیل دو تا سه روزه رسیدگی انجام میشود، اما در موضوعهایی مانند انحصار وراثت میانگین رسیدگی یک ماه است.
وی گفت: برنامه ریزی کردیم تا مدت رسیدگی در کوتاهترین زمان انجام شود و از طریق نهادهای داوری و میانجی گری هم میتوانیم صلح و سازش را انجام دهیم.