آیتالله محمدرضا ناصری: روحیه گذشتن از مادیات و رفاه دنیوی باید در میان صاحبان مشاغل پرمسئولیت نظیر وکلا تقویت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در دیدار با رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضائیه با بیان اینکه در چند آیه از قرآن کریم، خداوند به طور مستقیم به انسان امر میکند، اظهار داشت: در یکی از آیات به سپردن امانات الهی به اهل آن تاکید و امر شده است که قرآن کریم، فرزندان، جامعه، اسلام، مفاهیم قرآنی، حق و حقوق انسانها را همه از مصادیق امانات الهی میداند.
آیتالله محمدرضا ناصری عنوان کرد: قضاوت که باعث میشود حق به حقدار برسد نیز رد امانت الهی است و اگر قضاوتهای ما آلوده به خواستههای نفسانی شود، امر خدا بر زمین مانده، زیرا حق به حقدار نرسیده است.
وی ادامه داد: حتی معلمان در تربیت فرزندان به عنوان امانات الهی، وظیفه دارند این امانات را به نحو مطلوب تربیت کنند و آنچه خدا به آنها امر کرده، به کار گیرند تا فرزندانی اهل و متدین بار آورند، اما متاسفانه برخی معلمان نسبت به این موضوع غفلت دارند.
آیتالله محمدرضا ناصری عنوان کرد: وکالت نیز از جمله مشاغل سخت است و از آنجا که پای پول و رفاه دنیوی در میان است، باید رعایت تقوا، حق و انصاف بشود و یک وکیل که میداند حق با کدام طرف دعواست، اگر بخواهد از باطل دفاع کند و آن را به کرسی بنشاند، خسران دیده است.
وی با تاکید بر اینکه وکلا باید آموزشهای لازم اخلاقی را بگذرانند، افزود: روحیه گذشت از مسائل مالی و رفاه دنیوی باید در وکلا تقویت شود، زیرا این قشر به خاطر مسئولیت سنگینی که بر عهده دارند، به شدت در معرض خطر لغزش هستند.
امام جمعه یزد تصریح کرد: پولی که از راه پایمال کردن حق صاحب حق به دست آید، ثمن ظلم و دارای اشکال شرعی است.
وی با بیان اینکه البته قاضی باید به بینه توجه داشته باشد و ۱۰۰ درصد نباید به برداشت وکیل اتکا داشته باشد، افزود: این قبیل مشاغل بسیار سخت و پرمسئولیت است و در کنار آموزشهای علمی به آموزشهای اخلاقی و دینی نیاز است.
ناصری بر لزوم تقویت روحیه گذشت در وکلا و قضات تاکید کرد و گفت: روحیه کمک به مردم به ویژه مردم کم بضاعت نیز باید در قضات و وکلا تقویت شود و در کنار این، خدا را روزی رسان و قدرت خود را از آن خدا بداند.
*نیاز به همراهی حوزههای علمیه در زمینه آموزش وکلا و کارشناسان
رئیس مرکز وکلا و کارشناسان و مشاوران قوه قضاییه کشور نیز در این نشست با بیان اینکه در یزد ۵۰۰ وکیل و کارآموز و ۲۰۰ کارشناس وکالت در حوزههای حقوقی و کارشناسی فعالیت میکنند، اظهار داشت: اعلام آمادگی میکنیم از ظرفیت این وکلا و کارشناسان در رفع مشکلات مردم و مراجعان به دفاتر ائمه جمعه استان یزد استفاده شود.
بهادری عنوان کرد: این مجموعه در حوزه معاضدت پیشگام است و به مراجعان دستگاههای حمایتی و عموم مراجعان به دستگاه قضایی، خدمات رایگان ارائه میدهد.
وی بیان کرد: در حوزه آداب القضا اقدامات خوبی انجام شده، اما متاسفانه در حوزه وکالت و کارشناس رسمی دچار ضعف هستیم و دست نیاز به سوی حوزهها دراز میکنیم، زیرا نیاز به احکام مبتلابه در این دو حوزه وجود دارد.