وزیر بهداشت:
موفقیت در واکسیناسیون کرونا به واسطه مردم بود
وزیر بهداشت گفت: بعد از انقلاب و دفاع مقدس، مردم برای تزریق واکسن کرونا در کشور بازهم به میدان آمدند و موفقیت در انجام دادن واکسیناسیون را مدیون مردم هستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر بهرام عین اللهی در نشست خبری افزود: حضور نیروهای مردمی و داوطلب برای انجام دادن واکسیناسیون آن هم به صورت شبانه روزی باعث شد تا ما به این شرایط خوب برسیم.
وی اضافه کرد: اگر وزارت بهداشت با توان داخلی خود قصد داشت تا کار واکسیناسیون را انجام دهد، قطعا به این سرعت انجام نمیشد و شاید حدود یکسال طول میکشید.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امیدواریم تا پایان آبان شاهد این باشیم که ۸۰ درصد جمعیت کشور، دو دُز واکسن را دریافت کرده باشند.
آقای عین اللهی افزود: اگر ۸۰ درصد جمعیت کشور واکسینه شوند، جشنی با عنوان " جشن ۸۰ درصد" را برگزار میکنیم و در این جشن از افراد داوطلب که برای انجام واکسیناسیون به میدان آمدند به خصوص خبرنگاران و اصحاب رسانه که در تشویق و ترغیب مردم فعالیت شایستهای داشتند، تجلیل خواهد شد.
وی اضافه کرد: خوشبختانه پنج مرکز تولید واکسن داخلی کرونا همچون برکت، فخرا، رازی، سیناژن و پاستور در سطح عالی تایید شدند و با اطمینان میتوانیم از آنها استفاده کنیم.
دکتر عین اللهی گفت: با حمایتهای وزارت بهداشت و دولت از تولید واکسنهای داخلی، این واکسنها برای دُز سوم میتواند استفاده شود.
وزیر بهداشت گفت: برخی کشورهای دیگر در حال حاضر در موج ششم کرونا هستند و قطعا اگر کار واکسیناسیون در کشور در این سطح انجام نشده بود، کشور ایران هم با موج ششم بیماری کرونا روبرو می شد.
برنامه وزارت بهداشت تقویت طب سنتی است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به طور قطع به طب سنتی و داروهای گیاهی توجه ویژه داریم زیرا از جنبه های مختلف برای کشور مفید است.
آقای دکتر بهرام عین اللهی در نشست خبری افزود: طب سنتی در کشور از سال 1384 به ابتکار من و برخی دیگر از همکاران در وزارتخانه آغاز شد.
وی بیان کرد: ابتدا کمیته طب سنتی راه اندازی شد و بعد از آن به رشته کارشناسی ارشد و سپس PHD طب سنتی ارتقاء پیدا کرد.
آقای دکتر عین اللهی با اشاره به فعالیت هشت دانشکده طب سنتی در کشور گفت: یکی از برنامه های ما در وزارت بهداشت، تقویت طب سنتی است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما هر دو طب را یکی می بینیم اما باید مستند باشد و روش های علمی خودش را طی کند؛ افرادی می توانند این کار را انجام دهند که از نظر ما تأیید شده باشند و مدارج علمی را گذرانده و زیرساخت های علمی خوبی داشته باشند.
آقای دکتر عین اللهی افزود: باید به داروهای گیاهی توجه ویژه ای شود زیرا از جنبه های مختلف از جمله ایجاد اشتغال، استفاده از توان داخلی و بی نیازی از واردات برای کشور مفید است اما باید مسیر خودش را طی کند و به این نتیجه برسیم که مؤثر است.
وی صریح کرد: در هر دارویی دُز آن مهم است، ممکن است یک قرص را استفاده کنیم و برای ما مفید باشد ولی اگر تعداد آن زیاد شود ممکن است برای انسان سَم باشد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: یکی از مشکلات موجود، رعایت نشدن دُز دارو است و باید یک حجم مشخص و معینی استفاده شود تا بتواند اثرگذاری خودش را داشته باشد.