مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران گفت: نحوه تخصیص نهادهها به مرغدار که از طریق سامانه بازارگاه و به طور سیستمی باید انجام شود، همچنان نقص دارد و نظارت می شود.
آقای محمدعلی اسفنانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود افزایش قیمت مرغ گرم از ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان به ۳۱ هزار تومان همچنان شاهد اجرا نشدن این قیمت در سطح خرده فروشی هستیم؟ افزود: اشکال اساسی در خصوص بازار مرغ به تأمین آن مربوط میشود، زیرا کافی نیست و نظارت بازارگاه برای عرضه نهادههای دامی به مرغداران بر مبنای اینکه چه میزان جوجه ریزی میشود، قابل دفاع نیست.
وی گفت: این موضوع را بارها در جلسات گفته ام و امیدوارم به آن توجه شود چرا که نحوه تخصیص نهاده به مرغدار که باید از طریق بازارگاه انجام شود نقص دارد و متناسب با ظرفیت اسمی مرغداری ها، عمل نمیشود.
آقای اسفنانی افزود: برای نمونه یک مجتمع مرغداری که ۱۰۰ هزار قطعه ظرفیت تولید دارد، موقع جوجه ریزی ممکن است ۳۰ هزار قطعه جوجه ریزی کند، اما به میزان ۱۰۰ هزار قطعه سهمیه دریافت میکند که در نتیجه آن مازاد سهمیه دریافتی فروخته میشود و تعداد جوجهای که به مرغ باید تبدیل شود به میزانی که ظرفیت اسمی مرغداری است، نخواهد بود و همین موجب کمبود و فاصله میان عرضه و تقاضا میشود.
وی گفت: در این خصوص باید نظارتها پررنگتر شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران در پاسخ به سوالی درباره نحوه ورود تعزیرات به این موارد افزود: ما دو دوره تخلف را میتوانیم بررسی کنیم که یک دوره مربوط به عرضه خارج از شبکه نهادههای دامی است که نوعی تخلف در حین پرورش مرغ و جوجه ریزی محسوب میشود و اگر این موضوع احراز یا گزارش شود یا خودمان کشف کنیم حتماً برخورد خواهد شد.
آقای اسفنانی گفت: دوره دیگر هم زمانی است که مرغ به بازار میآید، اما به نرخ مصوب عرضه نمیشود که به عنوان گرانفروشی برخورد میکنیم و امتناع از عرضه مرغ یا قطعه بندی مرغ هم از دیگر تخلفهایی است که برخورد میشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره علت اجرا نشدن مصوبات قیمت تخم مرغ و همچنین نبود نظارت در قیمت گذاری تخم مرغهای بسته بندی هم افزود: روند تولید مرغ و تخم مرغ خیلی با هم تفاوتی ندارد، چون شیوه کاری که اجرا میشود به یک نحو است و همه نهاده میگیرند و از ارز دولتی استفاده میکنند و مکلفند تخم مرغ تولیدی را به قیمت مصوب به بازار عرضه کنند.
آقای اسفنانی گفت:، اما اینکه شرکتی بخواهد تخم مرغ را در بستههای شیکتر ارائه، اما قیمت را چند برابر کند، تخلف است و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان تکلیف دارد که قیمت تمام شده تخم مرغ بسته بندی شده را به ما اعلام کند که ما آن را مبنای رسیدگی خود قرار دهیم.
وی افزود: مردم مخالفتی برای خرید تخم مرغ بسته بندی در بستههای شیک ندارند و حتی اگر قیمت آن کمی بالاتر از بستههای فله هم باشد، مشکلی ندارند، اما گاهی اوقات تخم مرغ بسته بندی دو برابر قیمتهای تعیین شده عرضه میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی تهران گفت: بالاخره بسته بندی بخشی از هزینه را افزایش میدهد، اما نه اینکه دو برابر قیمت کالا افزایش پیدا کند و ما در خصوص تاکسیهای اینترنتی هم در روزهایی که با اخلال در عرضه بنزین مواجه شدیم دیدیم که کرایهها را به بهانه این که فقط بنزین ۳ هزار تومانی عرضه میشود دو برابر کردند.
آقای اسفنانی افزود: این کار تخلف است و ما برخورد قاطع خواهیم کرد و براساس برآوردهای کارشناسی، قیمت بنزین در تعیین قیمت نهایی فقط ۹ درصد هزینهها را شامل میشود نه این که اگر قیمت بنزین دو برابر شد، دستمزدها هم دو برابر شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمانهای نظارتی در بحث قیمت مرغ و تخم مرغ به وظایف شان عمل میکنند؟ گفت: در این خصوص آمار دقیقی از پروندههای ارسالی این سازمانها به تعزیرات را در دست ندارم، اما آنچه که ارسال میکنند خیلی زیاد نیست و بیشتر بازرسان تخلف درج نکردن قیمت را به پرونده تبدیل میکنند که این هم خیلی در بازار تأثیرگذار نیست.