ساخت و ساز و برداشت غیرمجاز عامل خشک شدن تالاب «قوریگل»
رئیس دادگستری بستان آباد از نبود نظارت در زمینه جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و حفر چاههای غیرمجاز در محدوده تالاب قوریگل انتقاد کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، محمدباقر فتحی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل خشک شدن تالاب همین ساخت و سازها و برداشتهای غیرمجاز آب در منطقه است که آب تالاب و سفرههای زیرزمینی منطقه را خشک کرده است.
رئیس دادگستری شهرستان بستانآباد گفت: کانال انتقال آب از «صبرلوچای» به این تالاب نیازمند بهسازی و مرمت بوده و باید با سرعت ترمیم شود.
وی با اشاره به کارکردهای تالاب «قوریگل» در زمینه حیات وحش، گردشگری، آموزش و تحقیقات و تعدیل آب و هوای منطقه اظهار کرد: با خشک شدن تالاب بینالمللی قوریگل علاوه بر این که حیات بیش از ۲۰۰ گونه جانوری به خطر خواهد افتاد اکوسیستم منطقه نیز به شدت تهدید خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی نیز با اشاره به از وضعیت آبی نامساعد تالاب بین المللی قوریگول گفت: ساخت ویلاهای مسکونی اطراف تالاب و استفاده بی رویه از آب انتقالی به تالاب با حفر چاههای غیرمجاز، مشکل بزرگی را برای تالاب به وجود آورده است.
عباس نژاد گفت: بر اساس آمار ارائه شده از طرف شرکت آب منطقهای استان، میزان آب ورودی تالاب در ابتدای سال آبی جاری، ۰.۹۶ میلیون متر مکعب بوده که در مقایسه با سال آبی قبلی (۱.۴میلیون متر مکعب) به میزان ۰.۴۴ میلیون متر مکعب کاهش آبگیری داشته است.
وی با اشاره به کاهش ۵۳ سانتی متری تراز آب این تالاب، افزود: آبگیری تالاب قوری گول هر ساله از اواسط آبان ماه آغاز و تا اواسط اردیبهشت ماه سال بعد ادامه پیدا می کند اما اکنون وضعیت آبی تالاب نشان می دهد که اگر در فصل آبی جدید روند آبگیری این تالاب به نحو مطلوب انجام نگیرد، چه بسا در سال آتی شاهد خشک شدن کامل این تالاب مهم در استان خواهیم بود.
تالاب قوریگل در 18 کیلومتری شمال غرب بستانآباد و 45 کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار گرفته و در سال 1354 به عنوان تالاب بینالمللی در کنواسیون رامسر به ثبت رسیده و از سال 1373 جزو مناطق شکار ممنوع مدیریت میشود.