تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری ، کنترل و بهبود بیمار کرونایی در دوران نقاهت دارد .
سیستم ایمنی بدن برای مقابله با بیماری ها، علاوه بر کالری، به پروتئین، ویتامینها و املاح (به ویژه ترکیبات آنتی اکسیدان از جمله ویتامینهای A، C، E، D، آهن، روی و سلنیوم) نیاز دارد.
این ترکیبات باید از طریق منابع غذایی پروتئینی (گوشت، تخم مرغ، حبوبات)، لبنیات و همچنین سبزیها و میوهها تأمین شوند.
دوران نقاهت کرونارا با تغذیه مناسب بگذرانید
مایعات بخورید
مقادیر زیاد مایعات (حداقل ۸ لیوان در روز) جهت رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی مصرف شود، این میزان مایعات را میتوان از طریق آب، آب میوه تازه طبیعی، آب سبزیهای تازه طبیعی، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ تأمین کرد.
ویتامین A
مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود. منابع غذایی این ویتامین شامل زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوهها و سبزیهای زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدوحلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگهای تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات و کلم است
مواد تقویت کننده سیستم ایمنی
مصرف منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویت کننده موثر سیستم ایمنی هستند. مانند گوشت مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغزدانهها و خشکبار حداقل دوبار در روز
استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه توصیه میشود.
از زردچوبه نیز به دلیل خاصیت ضدالتهابی آن در تهیه غذا میتوان استفاده کرد.
سیر، پیاز تازه و زنجبیل نیز در تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن موثر میباشد، اما نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
در دوران نقاهت چه نخوریم ؟
از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، حلیم، ماکارونی و ... و همچنین غذاهای سرخ شده و فست فود پرهیز کنید
از مصرف ترشی ، شوری ، سرکه بدلیل خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن پرهیز نمایند.
در این ایام بهتر است مصرف شیرولبنیات که سبب تشدید تولید مخاط در دستگاه تنفسی میشوند، محدود شود
در صورت وجود اسهال، از مصرف غذاهای حاوی سبوس اجتناب شود.
از مصرف ادویه های محرک، انواع ربها و سسهای تند و همچنین قندهای ساده، شیرینیها و نوشابههای گازدار، شکلات، قهوه، نسکافه و چای غلیظ و موارد مشابه پرهیز گردد.
از مصرف روغنها و چربیهای حیوانی مانند پیه، دنبه، کره و ... اجتناب شود.
مواد غذایی بصورت بخارپز، آبپز استفاده شوند و در صورت سرخ کردن باید فقط از روغن مایع مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.