مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: به دلیل افزایش اعمال جراحی غیراورژانسی، میزان تقاضای مصرف خون بیمارستانی ۴۰ درصد افزایش یافته است.
وی گفت: افزایش اعمال جراحی غیر اورژانسی، فروکش کردن موج پنجم کرونا و بازگشت مردم به زندگی عادی موجب شده است که مصرف خون و تقاضای بیمارستانها و مراکز درمانی استان تهران برای تامین خون و فرآوردههای آن افزایش یابد و همه اینها باعث شده که ذخایر خون، هم اگرچه به بحران نرسیده، اما شکننده باشد.
آقای مهدی زاده ادامه داد: در زمان اوج گرفتن کرونا و شدت یافتن آن در موج پنجم بسیاری از افرادی که عملهای جراحی غیر اورژانسی داشتند آن را به تعویق انداختند و درحال حاضر با فروکش کردن موج پنجم کرونا متقاضیان این نوع عمل جراحی هم افزایش یافته و از سویی هم، دیگر اعمال جراحی و بیماران نیازمند به خون هم از دریافت کنندگان و مصرف کنندگان خون هستند.
وی خاطرنشان کرد: شرایط تهران برای انجام اعمال جراحی و پذیرش بیماران، شرایط خاصی است و بسیاری از اعمال جراحی فوق تخصصی دربیمارستانهای تهران انجام میشود و همچنین بیماران ازدیگر استانها هم برای درمان به تهران میآیند یا اینکه ارجاع داده میشوند و همه اینها موجب شده است که مصرف خون در تهران زیاد باشد.
مهدی زاده اعلام کرد: استان تهران حدود ۱۵ درصد از خونهای اهدایی را به خود اختصاص داده است و این در حالیست که بیش از ۲۵ درصد خونهای اهدایی در تهران مصرف میشود.
مدیرکل انتقال خون استان تهران گفت: اکنون روزانه ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ واحد خون در تهران مورد نیاز ۱۶۷ بیمارستان و مرکز درمانی در تهران است در حالیکه در سالهای گذشته و حتی در سال گذشته که در وضعیت شیوع کرونا قرار داشتیم در همین ایام خون موردنیاز ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ واحد بود.
وی تاکید کرد: اگر اهدای خون توسط اهدا کنندگان که کمک رسان همیشگی سازمان انتقال خون و بیماران نیازمند به خون هستند، به موقع و به اندازه کافی انجام نشود، خیلی سریع امکان دارد که وضعیت ذخیره خون در تهران از حالت عادی تبدیل به وضعیت بحرانی شود، پس بنابر این لازم و ضروری است که مردم برای اهدای خون اقدام کنند.
آقای مهدی زاده تصریح کرد: در این شرایط لازم است اهدا کنندگان خون از همه گروههای خونی بخصوص گروههای خونی منفی و گروه خونی O مثبت برای اهدای خون اقدام کنند.
وی گفت: از همه اهدا کنندگان خون شامل بار اولی ها، باسابقه و مستمر (با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال)، بخصوص بانوان، جوانان میخواهیم به صورت انفرادی یا گروهی برای اهدای خون به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
مدیر کل انتقال خون استان تهران ادامه داد: روزانه در تهران ۳ تا ۴ تیم سیار برای سازمانها و دستگاههایی که تمایل دارند خون اهدا کنند نیز فعال است.
وی تاکیدکرد: اهدا کنندگان خون باید توجه داشته باشند که مراکز انتقال خون، مرکز درمانی نیست که بیماران برای مداوای خود مراجعه کنند، بنابراین جایی برای نگرانی اینکه امکان ابتلا به برخی بیماریها یا کرونا وجود داشته باشد نیست و از سویی دیگر تا کنون هیچ گزارش از ابتلا به کرونا به دلیل اهدای خون نشده و همچنین در همه جهان و همین طور در ایران اهداکنندگان خون همیشه از سالمترین افراد هستند و از سلامتی خود مراقبتهای خاص دارند و اهدا کنندگان با اطمینان خاطر برای اهدای خون مراجعه کنند.