نتایج تازهترین مطالعات دانشمندان انگلیسی نشان میدهد تزریق واکسن ویروس پاپیلومای انسانی، موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، دانشمندانی که در این مطالعه شرکت داشتند، اعلام کردند: «پژوهش ما نخستین شواهد تاثیر مستقیم واکسیناسیون در برابر ویروس پاپیلومای انسانی، از طریق واکسن دو ظرفیتی سرواریکیس را بر فراوانی سرطان دهانه رحم نشان میدهد.»
سرطان دهانه رحم تقریباً همیشه ناشی از ابتلا به ویروس پاپیلوما است که از طریق ارتباط جنسی انتقال مییابد. از اواسط سالهای دو هزار واکسنهایی علیه این ویروس در دسترس بوده است؛ بنابراین در کشورهای متعددی از جمله فرانسه، کمپین واکسیناسیون در برابر ویروس پاپیلومای انسانی در گروه سنی نوجوانان یعنی دریافت واکسن پیش از آغاز فعالیت جنسی، شروع شد. در فرانسه حتی از امسال واکسیناسیون پسرهای نوجوان آغاز شده است، هر چند که در حال حاضر نرخ پوشش خیلی کمتر از هدف تعیین شده است.
تا کنون تاثیر این واکسنها در برابر ابتلا به این نوع ویروس و همچنین بروز ضایعات پیش سرطانی شناخته شده بود، اما دادهها در مورد فراوانی سرطانهای گزارش شده، چندان مشخص نبود.
براساس این مطالعه جدید، میزان ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان انگلیسی که در کمپین واکسیناسیون انگلیس در اواخر سالهای دو هزار شرکت داشتند، بسیار پایین بود. این کاهش که در مقایسه با نسبت موارد در نسلهای قبلی اندازه گیری شده است، به ویژه در زنانی که خیلی زود در سن ۱۲ یا ۱۳ سالگی واکسینه شده اند، قابل توجه است. طی سالهای اخیر سرطان دهانه رحم تقریبا در بین این زنان (زنانی که زود واکسن زده اند) از بین رفته است.
البته این پژوهش در حال حاضر محدودیتهایی دارد و حتی بدون واکسیناسیون، دانشمندان انتظار داشتند در این گروه سنی که اکنون سن آنها حداکثر ۲۵ سال است، موارد محدودی از ابتلا به این نوع سرطان وجود داشته باشد؛ بنابراین باید در سالهای آینده میزان فراوانی سرطانها به دقت مورد بررسی قرار گیرد.