از ۲ میلیارد مترمکعب ذخیره آب زیرزمینی در چهارمحال و بختیاری، ۵۷۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن وجود دارد.
فردوس کریمی در نشست اعضای کمیسیون کشاورزی و تعدادی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی که در دفتر امام جمعه شهرکرد برگزار شد، افزود: سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر طول رودخانه در استان با ۱۸۵ رودخانه داریم که از این تعداد ۱۰۴ رودخانه فصلی و بقیه رودخانه دائمی است.
وی گفت: همچنین حجم رودخانهها در پنج سال اخیر در استان شامل چهار میلیارد مترمکعب در حوزه کارون و یک میلیارد و ۳۹۰ میلیون مکعب در حوزه زایندهرود بوده است.
کریمی افزود: از این مقدار ۴۸۸ میلیون مترمکعب در استان مصرف میشود که سهم آب آشامیدنی ۹ درصد و صنعت یک درصد است و ۹۰ درصد به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری، به حجم مصارف آب زیرزمینی در استان هم اشاره کرد و گفت: سهم اصلی منابع آب زیرزمینی به چاه و قنات اختصاص دارد که ۶۰۹ میلیون مترمکعب است که ۱۵ درصد صنعت، ۱۵ درصد آشامیدنی و ۷۰ درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود.
کریمی با اشاره به وضعیت دشتهای استان، افزود: ۱۲ دشت مطالعاتی در استان وجود دارد که از این تعداد چهار دشت بروجن، سفیددشت، جوانمردی و شهرکرد ممنوعه بحرانی شده است.
وی با اشاره به اجرای برخی طرحهای مطالعاتی برای رفع چالش کمبود آب در استان، بر ضرورت تکمیل طرح انتقال آب بن به بروجن تاکید کرد و گفت: این طرح تاکنون ۷۳ درصد پیشرفت دارد و اجرای آن منوط به تامین امنیت در محل آبگیر طرح است.