نگرش ستاد فهما تحولگرا است
مدیر کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فهما گفت: نگرش روابط عمومی ستاد فهما تحولگرا است و بهرهبرداری از ظرفیت تبادلات فرهنگی مساجد جهان به منظور تحقق گفتمان اسلامی در آینده نزدیک محقق میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از ستاد ارتباطات رسانهای (فهما)، گردهمایی مدیران ستادی و استانی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور با عنوان «مردمی سازی فرهنگ و هنر» امروز چهارشنبه ۱۲ آبان در محل باغ زیبا برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین «امیر ارزانی» در این گردهمایی طی سخنانی اظهار کرد: اداره کل هماهنگی، امور ستادی، روابط عمومی و امور بین الملل ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور متشکل از چند بخش بوده و طی دو سال اخیر اقدامات متعددی را به ثمر رسانده است، از جمله اینکه در عرصه اول یعنی حوزه ریاست و هماهنگی ۹۰ درصد مکاتبات از طریق اتوماسیون اداری صورت گرفته است.
مدیر کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فهما افزود: در عرصه دوم یعنی روابط عمومی و امور بین الملل، اقدامات مهمی انجام شد از جمله اینکه با توجه به دغدغه رئیس ستاد، این حوزه وارد ساختار ستاد شد، مسالهای که تا پیش از این در قالب ساختار تعریف نشده بود، از سوی دیگر خدمات و محصولات بچههای مسجد به مردم و رسانهها در گستره فعالیتهای روابط عمومی معرفی شد
وی با اشاره به شکل گیری روابط عمومی در سطح استانها گفت: چندین رویکرد منجر به ایجاد روابط عمومیهای استانی شد، نخست آنکه در نظر داشتیم روابط عمومی از کارکرد صرفا تبلیغاتی به ما هو تبلیغاتی تبدیل به کارکرد ارتباطی و مدیریتی شود، این مساله از صدمات حوزه روابط عمومی در کشور ما محسوب میشود که نگاه به این عرصه صرفا تبلیغی است با اینکه ۷۰ سال از عمر روابط عمومی در ایران میگذرد.
حجتالاسلام و المسلمین امیر ارزانی در ادامه به بخشیهایی از سخنان «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره روابط عمومی گفت: ایشان عنوان کردند روابط عمومی در صورتی موثر خواهد بود که پویا باشد؛ با توجه به این مساله در روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای مساجد اقدامات مختلفی انجام شد از جمله اینکه در دومین رویکرد خود تلاش کردیم که از نگرش سنتی به سمت رویکرد تحول گرا حرکت کنیم، البته هنوز تا نقطه ایده آل فاصله داریم.
وی گفت: رویکرد سوم روابط عمومی ستاد هماهنگی کانون فرهنگی هنری مساجد کشور این بود که محصولات کانونی و ابتکار و خلاقیتهای کانونها را در قالب تولیدات چندرسانهای معرفی و ارایه کنیم.
مدیر کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فهما تصریح کرد: از سوی دیگر در حوزه روابط عمومی با دو خلا مواجه بودیم، نخست در حوزه اطلاعات و دیگری در حوزه ارتباطات، از جمله مسایلی که در ابتدای کار با آن مواجه بودیم عدم وجود آرشیو و مستند از فعالیتها بود، لذا در راستای تحقق این مهم، مستندنگاری چند سال اخیر صورت گرفته و تدوین گزارشات انجام شد، آخرین اقدام در این عرصه گزارش ۱۲۰۰ روزهای بود که شامل گزارش ایران قوی، فرهنگ و روستا و موارد دیگر بود. البته این گزارشات به صورت مختصر چاپ شده است.
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی افزود: از سوی دیگر در عرصه فعالیتهای رسانه ای، اقدامات متنوع و متعددی صورت پذیرفت که از جمله آنها میتوانیم به ارتباط با اخبار صدا و سیمای استان ها، تولید عکس، موشن گرافی، تولیدات چندرسانهای اشاره داشت؛ همچنین حضور کانونها از سراسر کشور در برنامههای مختلف رسانه ملی از دیگر اقداماتی بود که صورت پذیرفت.
وی با اشاره به فعالیتهای پایگاه اطلاع رسانی (فهما) افزود: از زمان آغاز به کار این سایت تعداد ۷۸۱۰ خبر تولیدی در این سایت منتشر شده است، همچنین در سامانه بچههای مسجد ۸۴ هزار و ۱۲۵ خبر کانونی به دست ما رسید.
مدیر کل هماهنگی امور ستادی، روابط عمومی و بینالملل ستاد هماهنگی کانونهای فهما در بخش دیگری از مباحث خود در مورد فعالیتهای روابط عمومی در عرصه بین الملل تصریح کرد: در این عرصه اتفاقات مختلفی افتاد از جمله سفر به لبنان، عراق که قبل از کرونا انجام شد، البته قرار بود به هندوستان نیز سفری صورت بگیرد، اما به دلیل شیوع کرونا محقق نشد.
وی ادامه داد: مواکب الاتحاد، دیدار با خانواده شهدای ادیان، رویداد روح مقاومت، رونمایی از پوستر «القدس لنا»، وبینارهای دهه کرامت و وبینارهای اربعین از جمله اقداماتی بود که در این ایام به همت روابط عمومی ستاد فهما به ثمر نشست.
حجت الاسلام و المسلمین امیر ارزانی تصریح کرد: سیاست روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در حوزه بین الملل احیا و بهرهبرداری از ظرفیت تبادلات فرهنگی بین مساجد دو کشور است، اعم از اینکه شیعه یا سنی باشد، هدف آن است که کانونهای موفق ما مساجد موفق در این کشورها را ببینند و همچنین متقابلا این اقدام در مورد مساجد و کانونهای ایرانی صورت پذیرد تا از این رهگذر گفتمان اسلامی و مسجد طراز اسلامی محقق شود.