ازمک دارای ترکیبات بسیار ارزشمندی است که عموماً به دلیل خاصیت ضد میکروبی آن از ازمک جداسازی میشود که از شیوع امراض گوارشی جلوگیری میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی؛ مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
ابراهیمی افزود:ایزورامنتین،کوئرستین،کامفرول،کافئیکٌاسید،پی-کوماریک اسید، سیناپیک اسید و الاجیک اسید ازجمله ترکیبات جداسازی شده از عصاره گیاه ازمک هستند.
وی گفت:ازمک دارای ترکیبی بسیار ارزشمند بنام سولفوروفان از گروه گلوکوزینولات¬ها است که عموماً به دلیل خاصیت ضد میکروبی آن از ازمک جداسازی میشود؛ این ترکیب از رشد گروهی از میکروارگانیسمها و حتی برخی از پاتوژنهای انسانی جلوگیری میکند؛ خواص ضد باکتریایی و ضد سرطانی سولفوروفان منجر به حذف هلیکوباکتر شده و از شیوع امراض گوارشی جلوگیری میکند ؛ این ترکیب همچنین سبب کاهش فشارخون و کاهش ابتلا به سرطان میشود.
مدیر گروه پژوهشی تولید و فرآوری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: از دانه و برگ این گیاه که دارای طعم تندی نیز میباشد در طب سنتی برای نرم کردن سینه و بهبود کمخونی استفاده میشود.
ابراهیمی افزود: جوشانده، دمکرده و بخور آن برای درمان سرفه، خلطآوری و عفونت ریوی دارای اثرات مفیدی و جوشانده کل اندام و دانه این گیاه دارای خواص دیورتیک(ادرارآور) است.
وی گفت: ترتیزک ازجمله گیاهانی است که در مناطق روستایی و شهری خراسان جنوبی در فصل بهار برگهای تازه آن در تهیه آش محلی و همراه با سایر سبزیجات در پخت نان مورد استفاده قرار میگیرد.