میوه لوفا در حدود یک هکتار مزارع مازندران به صورت غیرمتمرکز کشت میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز مازندران،معاون باغبانی جهاد کشاورزی مازندران گفت: بذرش گیاه لوفا مانند خیار در اوایل فروردین کاشته میشود.
ملایی با بیان اینکه برداشت این میوه از اواسط آبان آغاز میشود و تا اوایل دی ماه ادامه دارد، افزود:مصارف گیاه لوفا خوراکی، صنعتی و طبی است که طعم گس مانند دارد و پس از خشک شدن برای ساخت لیف و اسفنج به کار می رود.
او گفت: مازندران با آب و هوای معتدل و مرطوب برای کشت این گیاه در فضای باز مناسب است، اما پرورش آن در مناطق سرد حتما باید زیر پوشش گلخانهای باشد.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه این گیاه از قدیم در روستاهای مازندران کاشته میشد، اما چون اطلاعات مردم از خواص و کاربرد آن کم بود ناشناخته مانده است، افزود: لوفا هم اکنون در حدود یک هکتار مزارع مازندران به صورت غیرمتمرکز کشت میشود.
ملایی گفت: این میوه را در مناطق سردسیر هم میتوان کاشت البته در گلخانه و روی داربست شبیه انگور یا خیار بخاطر اینکه لوفا دوست دارد دور چیزی بپیچد، پس باید دورش حصار بکشند تا فضا برای چسبیدن و آویزان شدن داشته باشند.
لوفا یا خیار مصری هم خانواده کدو و میوهای اسرار آمیز بومی آمریکای جنوبی و آسیای جنوب شرقی است، برگهایش، شبیه برگ انگور و خیار پوشیده از کرکهای ریز و میوه آن نیز سبز تیره، خالدار و دوکی شکل است که از وسط متورم و از دو طرف باریک شده از میوه، بذر و گل این گیاه در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی و داروسازی هم استفاده میکنند.