معاون اول قوه قضائیه: اگر مسئولان وقت در دولت به وظایف خود عمل میکردند، هیچ پروندهای ایجاد نمیشد و موضوع مقابله با فساد باید در دولت پیگیری شود.
وی گفت: از دیدگاه امیرالمومنین (ع) کارگزاران نظام نباید روحیه اشرافیگری داشته باشند و این یک شاخص است و اگر بخواهیم جامعه ما سالم باشد حتماً باید این موضوع رعایت شود.
معاون اول قوه قضائیه به برخوردهای قاطعانه حضرت علی (ع) در برخورد با مسئولان آلوده به مفاسد اقتصادی اشاره کرد و افزود: ایشان میفرمودند که مسئول خائن باید به کیفر عملش برسد و حد شرعی مناسب با خیانتش جاری شود و باید رسوا و بی آبرو شود و داغ خیانت را در پیشانی اش بزنند تا در میان مردم انگشت نما شود تا دیگر فرصتی برای فساد پیدا نکند.
حجت الاسلام المسلمین مصدق تصریح کرد: وقتی گفته میشود که باید مجازات با رفتار ارتکابی انطباق داشته باشد به همین دلیل است و اگر دو نمونه از احکام مولا علی (ع) هم اکنون اجرا شود هیچ کسی جرأت پیدا نمیکند به اموال بیت المال دست درازی کند.
وی افزود: نگاه مولا علی (ع) این بود که از چاپلوسی و تملق باید خودداری کرد و باید به همه مسئولان مشورت داد.
معاون اول قوه قضائیه گفت: امروز قوای سه گانه هر سه و با همکاری مردم آمادگی دارند که خواسته به حق مردم را که در طول سالیان انتظارش را میکشند اجرا کنند و خائنان بیت المال رسوا شوند تا آنچه از بیت المال رفته است، برگردد و خوشبختانه این امر در حال اتفاق افتادن است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق افزود: سازمان بازرسی کل کشور در طول این مدت گزارشهای فراوانی در خصوص فساد داده که خیلی از آن به نتیجه رسیده است.
وی با اشاره به این که قوه قضاییه در برخورد با فساد هیچ خط قرمزی ندارد و هر کسی با هر پست و مقامی باید در برابر مردم و قانون پاسخگو باشد، گفت: ما در این مدت گزارشهای خوبی از مردم دریافت کرده ایم و دستگاه قضایی به جد به دنبال کشف فساد است.
معاون اول قوه قضاییه افزود: وقتی پروندههای مهم قوه را مطالعه میکنم میبینم که اگر مسئولان وقت در دولت به وظایف خود عمل میکردند این پروندهها ایجاد نمیشد و منشأ ایجاد فساد در دولت است و حتماً باید پیگیری شود و خوشحالیم که این کار در دولت هم اکنون انجام میشود.
وی از تلاش حجت الاسلام والمسلمین درویشیان در مدت ریاست در سازمان بازرسی کل کشور قدردانی کرد و گفت: از طرف دولت هم از قوه قضائیه تشکر میکنم که خیلی از نیروهای ارزشی را در طبق اخلاص گذاشته و روانه دولت کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق افزود: ما در قوه قضائیه اگر تشخیص دهیم که ادامه خدمت قضات و کارگزاران مان در دولت مفیدتر است همکاری میکنیم و برای آقای درویشیان نیز در دفتر بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری جایگاه مهمی در نظر گرفته شده است که امیدواریم در آنجا هم موفق باشد.
وی گفت: آقای خدائیان هم به عنوان رئیس جدید سازمان بازرسی کل کشور امروز معارفه میشود و ایشان مسئولیتهای متعددی تاکنون داشته که آخرین مسئولیت شان در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بوده است و موضوع کاداستر را به نحو احسن در این سازمان اجرا کرد و وقتی ما به دنبال جایگزین ایشان در سازمان ثبت اسناد بودیم دغدغه رئیس قوه قضائیه این بود که کسی میتواند وظیفه مهم آقای خدائیان را در موضوع کاداستر ادامه دهد که مسلط به فناوریهای نوین باشد.
معاون اول قوه قضائیه افزود: در همین ارتباط فردی برای ریاست سازمان ثبت اسناد معرفی شده است که هم اکنون به دلیل ابتلا به بیماری کرونا در قرنطینه است و هفته آینده معارفه ایشان انجام میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق گفت: برای این که کنجکاویها بیشتر نشود اعلام میکنم که جایگزین آقای خدائیان، آقای حسن بابایی معاون قضایی رئیس کل دادگستری تهران است که ایشان هم اکنون یکی از رؤسای شعب شش گانه مبارزه با مفاسد اقتصادی میباشد.
توجه به پیشگیری، انتظار ما از سازمان بازرسی است
معاون اول قوه قضاییه گفت: از سازمان بازرسی کل کشور انتظار داریم توجه به مقوله پیشگیری به جای مچ گیری را در عین مبارزه با فساد مدنظر قرار دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق در ادامه افزود: انتظار ما از آقای خدائیان در سازمان بازرسی این است که همه موارد شش گانهای که رهبر معظم انقلاب در حکم انتصاب رئیس قوه قضائیه فرمودند در عمل و نه به عنوان شعار، پیگیری کنند.
وی گفت: من انتظارات قوه قضائیه از سازمان بازرسی کل کشور را به صورت کتبی ارسال خواهم کرد که مجموع این انتظارات ۱۳ مورد است و هر سه ماه یک بار باید گزارشی از وضع سازمان بازرسی ارسال شود.
معاون اول قوه قضائیه افزود: یکی از اولویتها توجه به سند تحول قضایی و برنامه ریزی برای انجام تکالیف مقرر در این سند است و آقای محسنی اژهای وقتی مسئولیت قوه قضائیه را به عهده گرفت این سند را نقشه راه قوه قضائیه ترسیم کرد و همه سازمانهای تابعه قوه قضائیه باید براساس این سند حرکت کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مصدق گفت: قطعاً سازمان بازرسی کل کشور باید پیشگیری را در اولویت کارهایش قرار دهد و از اقداماتی که شائبه سیاسی دارد خودداری کند چرا که این سازمان تابع هیچ جناح خاصی نیست و در انجام وظایفش نباید کوتاهی کند و خوشبختانه تاکنون این گونه بوده است.
وی، همکاری مستمر و قوی میان سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری را ضروری خواند و افزود: در مدت دو ماه و ۲۴ روزی که رئیس دیوان عدالت اداری بودم به جایگاه بسیار بالای دیوان پی بردم و این به شرط این است که همه نهادها همکاری کنند و قطعاً اگر کارگروه مشترکی میان دیوان عدالت اداری و سازمان بازرسی کل کشور ایجاد شود از صدور آیین نامهها و دستورالعملهای غیرقانونی جلوگیری خواهد شد.
معاون اول قوه قضاییه خطاب به آقای نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی که در این جلسه حضور داشت، گفت: در میان ۴۰ نهاد حاکمیتی، دریافتی کارگزاران قوه قضائیه از همه کمتر است و در طرح اخیری که در مجلس به عنوان طرح تسری مطرح شده است بررسی کنید چرا که معتقدم وضع کارکنان قوه قضائیه در این خصوص خیلی بد است و باید در مجلس تدبیری صورت گیرد.