هفت هزار میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرح فاضلاب شهر اهواز برای امسال تخصیص یافته است که از این میزان تا کنون تنها سه درصد آن محقق شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: استان خوزستان دارای ۷۶ شهر، ۴.۶ میلیون نفر جمعیت، ۹۱ تصفیه خانه و ۲۰۴ ایستگاه پمپاژ، ۳۰ هزار کیلومتر شبکه و بیش از ۴۰۰ حلقه چاه برای شرب با مصرف روزانه ۲ میلیون و۳۰۰ هزار مترمکعب آب است.
محمد رضا کرمی نژاد افزود: مصرف روزانه آب اهواز ۷۵۰ هزار مترمکعب است که ۴۵۷ هزار مترمکعب از کرخه، ۲۲۳ هزار مترمکعب از کارون و ۷۰ هزار مترمکعب از چاه تامین میشود.
وی با اشاره به آغاز تنش آبی بالا در برخی شهرهای خوزستان گفت: EC آب در شهرهای خرمشهر، آبادان، شادگان و دشت آزادگان طی روزهای اخیر بالا رفته است و این بدان معنا است که کیفیت آب این مناطق کاهش و آب شور به مردم این مناطق میرسد.
کرمی نژاد مشکلات آب و فاضلاب خوزستان را بسیار جدی دانست و گفت: با وجود جاری بودن پنج رودخانه بزرگ در استان، زیرساختهای آب و فاضلاب خوزستان به قدری با مشکل و کم کاری مواجه است که قابل مقایسه با برخی استانهای محروم از جمله سیستان و بلوچستان نیز نیست.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان، ۲۰ برابر بیشتر از خوزستان تصفیه خانه فاضلاب دارد، گفت: مشکل شبکه فاضلاب و همچنین آبهای سطحی اهواز نیازمند توجه جدی مسئولان کشوری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان افزود: تکمیل شبکه فاضلاب اهواز به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که با اجرای این طرح کل ظرفیت فاضلاب اهواز به ۵۰۰ هزار مترمکعب میرسد.
وی گفت: هفت هزار میلیارد ریال اعتبار به منظور اجرای طرح فاضلاب شهر اهواز برای امسال تخصیص یافته است که از این میزان تا کنون تنها سه درصد آن محقق شده است.
کرمی نژاد با بیان اینکه باوی، حمیدیه و اهواز نیازمند اعتبار خاص بودجهای هستند، افزود: اهواز دارای ۹ تصفیه خانه فاضلاب است که از این تعداد تنها ۲ تصفیه خانه عملیاتی است که عمر این ۲ تصفیه خانه نیزبه بیش از چهار دهه میرسد.
وی با بیان اینکه از ۲۴ نقطه اهواز فاضلاب وارد رودخانه کارون میشود گفت: حل این مشکل انباشته شده با روند فعلی تخصیص بودجه ممکن نیست و اهتمام جدی مسئولان کشور را طلب میکند.
کرمی نژاد ادامه داد: تنش آبی رودخانه کرخه در ماههای گذشته ۷۲۰ روستای خوزستان را با مشکل مواجه کرد که به لطف ورود تمام قامت همه مجموعه استان و تخصیص ۸۹۰ میلیارد تومان اعتبار این مشکل حل شد، ولی هم اکنون با تنش آبی در کارون مواجه هستیم که این تنش روستاهای جدیدی را با مشکل کرده است.
بیشتر بخوانید:شتاب بخشی در حل مشکل فاضلاب اهواز با دستور رئیس جمهور+فیلم
وی افزود: وضعیت آب شهر کوت عبدالله به شدت خراب است و باید برای حل مشکل تامین آب این شهر یک خط آبرسانی ویژه احداث شود ضمن اینکه ضروری است تا با استفاده از آب شیرین کن نیمی از مصرف آب خرمشهر، آبادان، بندر امام و بندر ماهشهر از این طریق تامین شود.