برخی از ادویهها نقش مهمی در تنظیم قند خون دارند و آن را تنظیم میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ اگرچه بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیاز به پیگیریهای متعدد میزان قند خون و ادامه روند دارودرمانی دارند، اما در کنار داشتن یک شیوه زندگی مناسب، ثابت شده است که برخی ادویه ها می توانند در درمان و یا کنترل قندخون در افراد دیابتی مفید واقع شوند.
برخی از این ادویه ها عبارتند از: ریحان، دارچین، سیر، رزماری، میخک و زردچوبه.
ریحان:
ریحان سرشار از فلاونوئیدهاست و مصرف آن با گوجه فرنگی، روغن زیتون و سرکه منجر به کنترل فشار خون می شود. با توجه به تحقیقاتی که خلاصه آنها در مجله آمریکایی تحقیقات علوم پزشکی در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، فشار خون بالا یک نگرانی عمده برای ابتلا به دیابت نوع دو است.
دارچین:
دارچین،یک آنتی اکسیدان است و تحقیقات نشان داده که مصرف آن منجر به بهبود حساسیت به انسولین می شود و قند خون ناشتا را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در دارچین منجر به پیشگیری از آسیبهای سلولی آهسته می شوند.
سیر:
با توجه به تحقیقاتی که نتایج آنها در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده، مصرف سیر با کاهش فشارخون و کاهش قند خون در ارتباط است. البته مصرف سیر ممکن است منجر به برخی تداخلات دارویی شود بنابراین قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی تان با پزشک مشورت کنید.
رزماری:
بهترین آنتی اکسیدان است بخصوص زمانی که با فلفل، حبوبات یا کلم ترکیب می شود. رزماری خواص ضد التهابی دارد و باعث کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش خطرسرطان و پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک می شود.
میخک:
میخک، غنی از آنتی اکسیدان آنتوسیانین و کوئرستین بعلاوه یک ترکیب فعال به نام اوژنول است و همچنین منبع عالی از منیزیم و منبع خوب از اسید چرب امگا۳، ویتامین های ث و کا، فیبر و کلسیم و منیزیم محسوب می شود. همچنین این ادویه یک ضدعفونیکننده طبیعی، ضدالتهاب و مسکن نیز محسوب میگردد.
محققان نشان دادهاند که مصرف ۱ تا ۳ گرم میخک در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای کنترل بهتر سطوح قند، کلسترول بد و کلسترول کل و نیز کاهش تریگلیسیرید خون مفید است.
زردچوبه:
این ادویه حاوی کورکومین، یک ترکیب فعال با ویژگیهای ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و جریان خون را بهبود می بخشد. زردچوبه باعث بهبود عملکرد انسولین می شود و همچنین در سوخت و ساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی دخیل است. کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش رسوب پلاک های چربی دردیواره داخلی عروق می شود و ازگرفتگی آن جلوگیری کرده و به جریان خون کمک می کند.