معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده امروز برای زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و دیدار با مراجع و علما به قم سفر کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم،
این مرجع تقلید بر انجام کارهای اساسی برای تربیت دختران و ارتقای کتابهای آموزشی در مقاطع مختلف تاکید کرد و افزود: این کار باید از کتب مقاطع ابتدایی و متوسطه شروع شده و تا دانشگاه ادامه یابد تا شاهد تحول در آموزش دختران این آب و خاک باشیم.
آیت الله مکارم شیرازی همکاری دوجانبه مراکز علمی و پژوهشی حوزوی و دینی در قم با معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری را ضروری دانست و گفت: با توجه به پیشینه غنی موجود در مراکز علمی و حوزوی قم میتوان برای ارتقا جامعه زنان در کشورمان اقدامات امیدوارکنندهای را انجام داد.
آیت الله مکارم شیرازی بهره بردن از ظرفیت وسایل ارتباط جمعی و رسانههای جدید در انعکاس مطالب وموضوعات مرتبط با جامعه زنان موثررا موثر دانست و از مسئولان خواست تا با برنامه ریزی مدونی برای این بخش از نیازهای زنان در این داشته باشند.
آيت الله نوري همداني بر حفظ و ترویج و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه تاکید کرد.
وی در دیدار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بيان اينکه حجاب و عفاف مهمترين مسئله جامعه امروز است گفت: در شان جامعه اسلامي نيست که در يک برنامه آشپزي مرد و زن نامحرم با هم بگو بخند کنند ما بايد مراقب انتقال فرهنگ غربي به نسل آينده باشيم.
این مرجع تقلید با انتقاد از برگزاري جشن طلاق در جامعه اسلامي بر لزوم برنامه سازي مناسب براي مقابله با ورود فرهنگ غرب در جامعه اسلامي باشيم.
آيت الله نوري همداني افزود: فضاي جامعه امروز فضاي اسلامي نيست چراکه در فضاي اسلامي حجاب و عفاف است چيزي که در جامعه امروز کمرنگ شده است و همه ما بايد به دنبال ايجاد فضاي اسلامي در جامعه باشيم.
آيت الله نوري همدان نشان دادن چهره ضعيفي از زن مهمترين نقشه هاي دشمنان اسلام در سال هاي اخير عنوان کرد و گفت: تقويت باورهاي ديني و اسلامي در ميان دختران به عنوان مادران آينده بايد در راس برنامه هاي فرهنگي قرار گيرد تا دشمنان نتوانند به اهداف شوم خود در راستاي تضعيف بنيان خانواده در جامعه اسلامي دست يابند.
آیت الله علوی گرگانی: رفع دغدغهها، نگرانیها و پیگیری مطالبات بانوان در دستور کار مسئولان باشد.
آیت الله علوی گرگانی در این دیدار با تاکید بر اجرای طرح جوانی جمعیت در کشور گفت: فرزندآوری و افزایش جمعیت موضوع مهمی است که باید جوانی جمعیت را حفظ کنیم تا جامعه اسلامی پویا و بالنده باشد.
این مرجع تقلید با اشاره به ضرورت تشویق جوانان به ازدواج در جامعه گفت: ازدواج یکی از ارکان مهم برای ساختن جامعه سالم است و مسئولان کشور باید با برنامه ریزیهای مناسب، تامین مسکن و اشتغال جوانان زمینههای ازدواج آنان را فراهم کنند.
وی بی رغبتی زنان در فرزند آوری را یک آسیب دانست و افزود: در فرهنگ خانواده محور، باید جامعه بانوان در خصوص افزایش فرزند آوری اقناع شوند تا با تکثر اولاد آینده کشور اسلامی تضمین شود.
آيت الله حسینی بوشهري بر لزوم شناساندن زواياي مختلف منزلت و جايگاه زنان در جامعه تاکيد کرد.
آيت الله حسيني بوشهري افزود: تهديد جمعيت يکي از مسائل جدي و کليدي امروز است که وظيفه مسئولين ايجاب ميکند که بهانه از افراد گرفته شود و فرزندآوري مشکلي براي فعاليت بانوان جامعه نباشد. بنابراین برنامه ريزي بايد به گونه اي باشد که زنان فرصت تربيت فرزند را داشته باشند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه سرمايه گذاري کلان دشمنان براي ضربه زدن به بنيان خانواده را از جمله برنامه هايي دانست که فضاي امروز جامعه را نسبت به سال هاي ابتداي انقلاب تغيير داده است.
آيت الله حسيني بوشهري با بيان اينکه نيروي انسان سرآمد از هر توپ و تانک واسلحه اي پيشرفته تر است و به تجربه دوران دفاع مقدس اشاره کرد وگفت: تجربه سال هاي دفاع مقدس نشان داد که ميتوان با ابزار کم در برابر دشمنان ايستاد.
مدیر حوزه های علمیه نیز در دیدا معون رئیس جمهئور در امور زنان و خانواده از آغاز طرح های تحولی در حوزه هاي مختلف به ويژه حوزه زنان خبر داد و گفت: در حال حاضر 20 طرح تحولي در حوزه زنان آماده شده است که انتظار ميرود دستگاههاي دولتي با بهره گيري مناسب بتوانند درخور جامعه زنان ايراني برنامه ريزي هاي مناسبي انجام دهند.
آيت الله اعرافي حوزه علمیه آماده است با هرنهادی در قالب یک برنامه ۵ ساله مشترک در هر عرصهای به ویژه موضوعات بانوان همکاری داشته باشد.
آيت الله اعرافي نيازسنجي درست را يکي از مهترين برنامه هاي حوزه هاي علميه بيان کرد و گفت: حرکت عظيمي در حوزه تحقيقات و گفتمان سازي در حوزه هاي علميه شروع شده است و ما آماده ايم با هرنهادي در قالب يک برنامه 5 ساله مشترک در هر عرصه اي به ويژه عرصه بانوان همکاري داشته باشيم.
مدیر حوزه های علمیه با بيان اينکه طرح مسئله نياز سنجي درست در حوزه هاي مختلف از جمله حوزه زنان يکي از برنامه هاي پيش روي حوزه علميه است گفت:حرکت عظيمي در حوزه تحقيقات و گفتمان سازي در حوزه هاي علميه شروع شده و ما آماده ايم با هرنهادي يک برنامه 5 ساله مشترک داشته باشيم.
آيت الله اعرافي افزود: بايد تلاش کنيم تا با دوري از هرگونه افراط و تفريطي که حقوق معنوي زنان را تحت تاثير قرار مي دهد جايگاه حقيقي زنان را به آن ها برگردانيم.
وي همچنين برلزوم توليد علم با محور گفتمان سازي براي دفاع از جايگاه زن در جهان اسلام تاکيد کرد.
تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت در دیدار خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوربر لزوم الگو گیری از شخصیت و مقام علمی و فکری حضرت فاطمه معصومه (س) برای زنان جامعه اسلامی تاکید کرد.
آیت الله سعیدی افزود :حضرت فاطمه معصومه عالمه اي است که به قصد زيارت امام عصر خود دست به مهاجرتي سخت زد و با مجاهدت في سبيل الله در برابر دشمن درس هاي بزرگي براي همه زنان و مردان جامعه دارد که بايد از آن بهره برد.
تولیت آستان مقدس کریمه اهل بیت تاکید کرد : حضرت فاطمه معصومه(س) آمدند تا یک مکتب تاسیس کنند و اين يعني اينکه يک زن هم مي تواند عالمه باشد هم مجاهده باشد و هم فعال در عرصه اجتماع و معرفي چنين شخصيتي براي زنان جامعه اسلامي از برنامه هاي اصلي ما بايد قرار گيرد.
آيت الله سعيدي در ادامه با اشاره به روی کار آمدن دولت جدید و امیدواری و دلگرمی مردم برای حل مشکلات معیشتی و اقتصادی گفت:البته بايد مردم دقت کنند که دشمنان اين دل گرمي مردم رابرنمي تابند نمونه آن حمله سايبري به سوخت در چند روز اخير است که دشمن با اين هدف با اين برنامه به دنبال اغتشاش بين مردم بود اما مردم برخلاف انتظار دشمنان حرکت کردند واين مردم سزاوار خدمت هستند.
لزوم برنامه ریزی برای اگاهی رسانی به جامعه زنان
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی گفت: برای پیشگیری و مقابله با آسیبهای حوزه زنان با همکاری دستگاههای مختلف باید باورها، اعتقادات و دیدگاههای زنان را تقویت کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در دیدار معاون امور زنان وخانواده ریاست جمهوری با اشاره به اینکه در بیش از ۴ دهه گذشته در دولتهای مختلف نگاههای غیر دینی و غیر شرعی به مسائل بانوان بوده گفت: در این دولت انتظار این است که در گام دوم انقلاب با نگاه علمی و کارشناسی گامهای اساسی برای حل مشکلات جامعه زنان برداشته شود.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار با تاکید بر اینکه دین اسلام والاترین ارزشها را برای زنان قائل شده است افزود: در معارف اسلام و مکتب اهل بیت (ع) برای زن وخانواده با دقت و ظرافت جایگاه ارزشمندی قائل شده است و این موضوع در متن دین و و آموزههای مکتب اهل بیت وجود دارد.
وی افزود: احکام اسلامی در مورد زن و مرد بر اساس عدالت است و تمام شبهات موجود در این زمینه را میتوان با استدلال بر اساس ملاک و معیار پاسخ داد.
آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی با اشاره به اینکه با ورود شبکههای اجتماعی و و تبلیغات دشمنان باعث شد که در مورد حجاب هر روز آسیب پذیرتر شویم گفت: برای جلوگیری از آسیب پذیرتر شدن جامعه زنان نیازمند برنامه ریزی مدون با همکاری دستگاهها و نهادهای مختلف دولتی و حکومتی برای تقویت باورها، اعتقادات و رشد دینی در خصوص حجاب و از بین بردن آسیبهای مربوط به بانوان جامعه اسلامی هستیم.
تشکیل شورای فقهی در خصوص موضوعات زنان و خانواده
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تشکیل شورای فقهی با همکاری مراجع تقلید در قم برای رسیدگی به موضوعات و مسائل مرتبط با زنان و خانواده خبر داد.
خانم خزعلی هدف از دیدار خود را استفاده از رهنمودهای علما و مراجع تقلید عنوان کرد و گفت: با همکاری مراجع تقلید و علما شورای فقهی برای موضوعات و مسائل بانوان و کاهش آسیبها تشکیل خواهد شد.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه مسائل و موضوعاتی که نیاز به راهکارهای قانونی و فقهی دارد افزود: در دیدار امروز قرار شد به صورت مستمر دیدارها و جلسات ادامه داشته باشد تا با مسائلی که مواجه هستیم در این شوراها حل شود.
خانم خزعلی بر استفاده از ظرفیت فقهی و دینی علما در کنار استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی تاکید کرد و افزود: همکاری و بهره بردن از ظرفیت علوم دینی و پژوهشکده اسلامی مستقر در قم میتواند در کاهش و رفع مشکلات جامعه موثر باشد.