برداشت و صادرات کیوی در گیلان آغاز شد.
منوچهر پارسافر با اشاره به اینکه پیش بینی شده باغداران گیلانی امسال ۲۱۰ هزار تن کیوی به ارزش ۲ هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان برداشت کنند افزود: ۵۰ درصد از محصول تولید شده در گیلان به کشورهای روسیه، آذربایجان، قزاقستان و آسیای میانه صادر میشود.
وی با اشاره به آغاز صادرات کیوی از مرزهای گیلان گفت: ایران رتبه چهارم تولید کیوی در جهان را دارد و گیلان بزرگترین صادرکننده کیوی درکشور است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه گیلان ۸۵ سردخانه با ظرفیت ۱۹۵ هزار تن دارد گفت: این محصول برای صادرات نیاز به سورتینگ، بسته بندی و نگهداری در سردخانه دارد.
گیلان ۸ هزار و ۱۲۰ باغدار کیوی دارد، تالش، رودسر و آستارا بزرگترین تولید کنندگان کیوی در گیلان هستند.
کیوی محصولی است که در هر فصلی در سبد میوه، کنار دیگر میوههای زمستانی و تابستانی جا خوش کرده است.
به گفته کارشناسان تغذیه درصد ویتامین C کیوی از دیگر مرکبات بیشتر است و خانواده ویتامین B را هم در خود دارد، یک آنتی اکسیدان سبز با دانههای ریز سیاه و روکشی تقریبا زبر و پُرز دار است.
اگرچه از نیمههای آبان، سر درختی ِ کیوی، وارد بازار میشود، اما بیشتر مردم این میوه را به عنوان میوهای زمستانی میشناسند.