دریاقلی، ناجی با چشمان بیدار در حماسه ذوالفقاری که آبادان را از تصرف نجات داد.
نهم آبان، در واقع روزی است که چشمان بیدار یک مرد آبادان را از سقوط حتمی نجات داد.
تجاوز عراق به مرزهای کشورمان در شهریور ۵۹ از خرمشهر آغاز شد.
نیروهای ارتش حزب بعث پس از آن، در آبان ماه ۱۳۵۹ با ارزیابی منطقه، ورود به جزیره آبادان را حتمی و کم عرضترین قسمت جزیره آبادان را برای ورود به آن انتخاب کردند. جایی که هم نزدیک شهر بود و براحتی میتوانستند وارد شهر شوند و هم میتوانستند به سرعت عرض جزیره آبادان را طی کنند و با دو نمیه کردن جزیره و قطع ارتباط نیروهای دو طرف جزیره آبادان، شکست سختی را به مدافعان وارد کنند.
دریاقلی مدافعان شهر را خبر میکند
در این میان مردی هوشیار مراقب اوضاع بود. مردی که صدای خصم دون را در یک روز سرد پاییزی، در تعدی به شهر شنید و با همه وجود خود را به سایر یاران رساند تا آنان را از نقشه شوم دشمن بعثی آگاه کند.
دریاقلی، نامی که هیچگاه از ذهنها پاک نخواهد شد. مردی که با هوشیاری مدافعان شهر را باخبر و نقشه حساب شده دشمن بعثی را برای اشغال شهر و جزیره مهم و سوق الجیشی آبادان نقش بر آب کرد.
شهید دریاقلی سورانی در جریان حمله متجاوزانه رژیم بعثی عراق به ایران و پس از اشغال خرمشهر، در منطقه کوی ذوالفقاری شهر آبادان به صورت اتفاقی متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی و عبور آنها از رودخانه بهمنشیر برای حمله غافلگیر کننده و اشغال این شهر شد. او به سرعت با دوچرخه اش مسیر طولانی (حدود ۹ کیلومتری) را تا مرکز شهر رکاب زد و با فریادهایش، مردم و مدافعان آبادان را از ماجرای نفوذ و توطئه دشمن آگاه کرد.