مدیر پایگاه محوطه تاریخی هگمتانه از آغاز بیست و سومین فصل عملیات باستانشناسی هگمتانه با موضوع نجاتبخشی حصار و برج و باروهای هگمتانه خبر داد.
وی تصریح کرد: هدف این فصل از اقدامات باستانشناسی، پیگردی آثار مکشوفه چهار دهه گذشته و آغاز عملیات حفاظت اضطراری آثار مکشوفه در برابر عوامل جوی همسو با مصوبات شورای فنی میراثفرهنگی و شورای راهبردی هگمتانه است.
مدیر پایگاه محوطه تاریخی هگمتانه گفت: کاوش با مجوز پژوهشکده باستانشناسی وزارتخانه انجام شده که در راستای ساماندهی و حفاظت برج و بارو و آثار چهار دهه گذشته است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برج ضلع شرقی هگمتانه با ارتفاع ۱۲ متر با روش خشکه چینی و خشت خام و سازههای چوبی با قابلیت بازگشت پذیری منطبق با اصول مرمتی یونسکو در شهریورماه به اتمام رسیده و قابل رویت در جداره شرقی هگمتانه برای بازدیدکنندگان است.
بیشتر بدانیم:
تپه هگمتانه که شهری زیرزمینی را در خود جای داده است، در قسمت شمالی و در بافت قدیمی شهر همدان در انتهای خیابان اکباتان قرار دارد. این تپه باستانی ۳ هزار سال قدمت دارد و با مساحت حدود ۳۰ هکتار، وسیعترین تپه باستانی ایران است (با در نظر گرفتن بخشهایی که جزو محدوده تپه باستانی بوده، اما اکنون ساختمانهای مسکونی بر روی آن ساخته شده، مساحت آن به بیش از ۴۰ هکتار نیز میرسد). این محوطه باستانی با توجه به اشارههای تاریخی و برداشتهای اولیه باستانشناسان و پژوهشگران، دربرگیرنده آثاری از دورههای تاریخی مختلف به ویژه ماد، هخامنشی و اشکانی است.