رزمایش سراسری قطعی برق و ارزیابی آماده به کار مولدهای برق اضطراری مراکز حیاتی و مهم قم همزمان با سراسر کشور اجرا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
مدیر کل پدافند غیرعامل استان در این مراسم با اعلام موفقیت این رزمایش و آمادگی صددرصدی دستگاهها و نهادها در استفاده از مولدهای استاندارد برق خاطرنشان کرد: این رزمایش تمرینی است برای آمادگی سازمانها و نهادهای دولتی برای مواجهه با مشکلات احتمالی ناشی از برق که ارزیابیها نشان میدهد، دستگاهها برای مقابله با این بحران آمادگی خوبی دارند.
آقای متقیان افزود: این رزمایش باعث شد سازمانها و نهادها امکانات خود را به روز و تجهیزات مورد نیاز را تهیه کنند و آمادگی خود را به حداکثر برساند.
وی یادآور شد: عملکرد دستگاه در این رزمایش موفق بود و ما در این رزمایش به دنبال رفع نواقص و کاستیها هستیم و رزمایش سالهای قبل موجب شده که دستگاهها برای هرگونه بحران در خصوص قطع برق و یا نوسان آماده باشند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استان همچنین این رزمایش را پیش درآمدی برای آمادگی و بحرانهای تابستان سال ۱۴۴۱ عنوان کرد و گفت: ما در این رزمایش به دنبال این هستیم که دستگاهها و سازمانها دارای به مولدهای برق اضطراری مجهز و قوی باشند تا در صورت نیاز و کمبود برق، دستگاه های عمل کننده بتوانند به شهروندان و مشتریان خانگی خدمات بهتری ارائه کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان قم هم در این رزمایش گفت: نتایج استخراج سالهای گذشته نشان میدهد؛ بیش از ۸۰ درصد از سازمانها و دستگاههای دولتی آمادگی کامل دارند در صورت وقوع بحران از مولدهای برق اضطراری استفاده کنند.
آهنین پنجه افزود: برگزاری این رزمایش این امکان را فراهم میآورد تا دستگاهها و سازمانها آمادگی خود را تمرین کنند که در صورت وقوع حادثه واقعی بتوانند آن را مهار کنند.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مصرف برق استان مصارف خانگی است یادآور شد: این مشترکان حدود ۳۶ درصد برق استان را مصرف میکنند و در حوزه صنعت نیز ۱۰ درصد، در بخش کشاورزی نیز ۱۳ درصد برق استان را به خود اختصاص می دهند.
آهنین پنجه افزود: هم اکنون ۶۰۰ هزار مشترک در استان وجود دارد که بیش از ۴۰۰ هزار مشترک خانگی هستند.
وی تصریح کرد: اجرای برنامههای فرهنگی موجب شده بیش از ۸۰ درصد مشترکان خانگی الگوی مصرف را رعایت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان گفت: هم اکنون ۴۰۰ هزار و ۴۰۰ مگاوات برق مصرفی روزانه قم است که امیدواریم در زمستان مشکلی در خصوص قطعی و کمبود برق نداشته باشیم، اما مردم باید همچنان در مصرف برق صرفه جویی کنند.
همزمان با این رزمایش از سامانه پایش و امنیت شرکت توزیع نیروی برق قم رونمایی شد.
این سامانه با همت شرکتهای دانش بنیان و مرکز آبفای دانشگاه قم طراحی و به مرحله اجرا در آمده است.
مسئول سامانه گفت: با توجه به وجود خارجی ما تلاش کردیم که سامانههای صددرصد بومی و ایرانی را طراحی و راه اندازی کنیم تا بتوانیم در مقابل رخدادهای سایبری عکس العمل قابل قبولی ارائه کنیم.
آقای اربابی یادآور شد: شناسایی و آگاهی از اتفاقاتی که در شبکه برق در حال وقوع است امکانپذیر خواهد بود طوری که پس از شناسایی این مخاطره عکس العمل مناسب در مقابل آن صورت میگیرد.
وی هزینه راه اندازی این سامانه را کمتر از ۱۰ میلیون تومان اعلام کرد و یادآور شد: برای خرید مشابه خارجی آن باید بیش از یک میلیارد تومان هزینه پرداخت می شد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون به دانش راهاندازی چنین سامانههایی دست یافت خاطرنشان کرد: برای شرکتهای توزیع برق کشور آمادگی داریم این سامانهای را طراحی و راه اندازی کنیم.