سطح باغات بارده انار گلستان امسال ۲۰۰هکتار بیشتر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی گلستان با اعلام این خبر گفت: از ۱۴۰۰هکتار باغ انار استان ۱۱۰۰هکتار بارده است که پیش بینی میشد ۱۰هزار تُن محصول تولید کند.
نوید رضا فرهانی افزود: خشکسال امسال باعث شد محصول انار استان هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت ۲۵درصد کاهش یابد.
وی با اشاره به مزیت اقتصادی باغ انار در گلستان گفت: هر هکتار باغ انار با توجه به قیمت امروز محصول و هزینههای انجام شده بطور متوسط تا ۳۵میلیون تومان درآمد دارد.
انار از میوههای نیمه گرمسیری بوده و با توجه به اقلیم استان گلستان در بیشتر مناطق گلستان کشت میشود و با توجه اینکه تحمل شوری خاک را دارد در سالهای اخیر در مناطق نیمه بیابانی شمال استان از جمله گنبد کاووس و آق قلا و گمیشان هم رو به افزایش است.
فرهانی گفت: ارقام یوسف خانی، ممتاز ساوه، خزر بردسکن، واندرفول و شیشه کپ خراسان از ارقام عمده کشت شده در استان است و با همکاری مرکز تحقیقات استان طرح تحقیقاتی انتخاب و معرفی ارقام مناسب استان را آغاز کرده ایم.
معاون مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان گفت: بخشی از محصول استان به سایر استانها ارسال و بخشی هم بسته به کیفیت به کشورهای همسایه از جمله روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ازبکستان صادر میشود.
فرهانی افزود: بخشی از محصول انار استان در کارگاههای کوچک نیمه صنعتی و سنتی شهرهای مختلف استان به کنسانتره و رب انار تبدیل و به بازار عرضه میشود.
وی افزود: تسهیل در صدور مجوزهای لازم برای توسعه صنایع تبدیلی مرتبط و اعطای تسهیلات سرمایه درگردش برای توسعه باغات انار و صنایع تبدیلی از برنامههای حمایتی دولت برای توسعه باغات انار گلستان است.
فرهانی وجود کرم گلوگاه انار را عمده آفت باغات انار استان دانست و افزود: استفاده از مبارزه بیولوژیک از جمله راههای موثر در مبارزه با این آفت است.
درخت انار در حاشیه جنگل و برخی مزارع حاشیه کوهپایههای گلستان از دیر باز وجود داشته و محصول آن برای تهیه رب انار مصرف میشود.