روزنامه نگار لبنانی اقدام عربستان در فراخواندن سفیرش از لبنان و مهلت ۴۸ ساعته به سفیر لبنان برای ترک عربستان را نوعی جنون خواند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، روزنامه نگار لبنانی اقدام عربستان در فراخواندن سفیرش از لبنان و مهلت ۴۸ ساعته به سفیر لبنان برای ترک عربستان را نوعی جنون خواند.
یونس عوده در گفتگو با المیادین گفت، بدون تردید این تدابیر نشان از نوعی جنون است که به نظر میرسد نتیجه اش هم نوعی فروپاشی روحی و روانی برای ریاض باشد به ویژه اینکه وقتی به دلیل اصلی اتخاذ چنین تدابیری میاندیشیم، به مصاحبه جرج قرداحی، وزیر اطلاع رسانی لبنان آن هم در دورانی میرسیم که هنوز وزیر نبود و حتی مصاحبه اش با رسانه عربستانی بود. به همین دلیل معتقدم اگر عربستان واقعا در پی حل مشکل بود باید از همان زمان اقدام میکرد نه امروز، اما به نظر میرسد عربستان در پی ماجراجویی است، به ویژه اینکه وقتی به بیانیه صادره از وزارت خارجه این کشور نگاه میاندازیم میبینیم هیچ اشارهای به جرج قرداحی نشده است بلکه تمرکز اصلی بیانیه بر حزب الله است و این امر همان دلیل اصلی تدابیر عربستان است که نوعی همراهی و همدردی با آمریکا و رژیم صهیونیستی به شمار میآید.
وی افزود، اینکه عربستان علیه لبنان ماجراجویی میکند به این دلیل است که بگوید همچنان در لبنان مهره موثری هستم و میتوانم معادلات داخلی این کشور را به هم بریزم به ویژه پس از اینکه از نزدیکان ریاض در داخل لبنان خواسته ام تا با حزب الله مقابله کنند. این همه اتفاقی است که رخ داده است، اما اینکه انتظار داشته باشیم جرج قرداحی وزیر اطلاع رسانی لبنان قربانی منافع عربستان شود، انتظاری غیرمنطقی و ناسالم است و مقامات لبنان نباید تن به این خواسته دهند، زیرا اگر در این زمینه تسلیم عربستان شوند این کشور گامهای بعدی را بلندتر بر خواهد داشت.
این روزنامه نگار ادامه داد، مشکل عربستان تنها در لبنان نیست بلکه مشکل یمن نیز برای این کشور سرنوشت ساز است. ریاض سعی میکند خود را به اهرمی مجهز کند و چون بر این باور است که لبنان کشور ضعیفی است در نتیجه وقتی به این نتیجه رسید که نتیجه جنگش در یمن ناکامی خواهد بود، از هم اکنون در پی قربانی است، یعنی در این زمینه برداشتش این است که میتواند از لبنان انتقامجویی کند.
یونس عوده اظهار داشت، بدون تردید اقدام عربستان یکی از حربههای این کشور برای بازی سیاسی است، در این بازی سیاسی ریاض، لبنان را طرف ضعیف قضیه دید که میتواند با تمرکز بر آن، اندیشهها را از شکستی که در یمن در انتظار اوست منحرف کند، به ویژه اینکه شاهدیم در نبرد مأرب، این استان در آستانه آزادی قرار دارد و آزادی مأرب بزرگترین ضربهای است که عربستان و ائتلاف زیر نظر عربستان در یمن متحمل خواهند شد. با آزادی مأرب، شاهد عقب نشینی عربستان خواهیم بود تا بتواند ته مانده آبروی خود را حفظ کند به ویژه اینکه همه کشورهای جهان از تحولات مأرب آگاهند.
وی درباره تبعات اقدام عربستان گفت، به نظر من وزیر قرداحی نباید استعفا دهد، منفعت ملی لبنان در این است که کشور در برابر ماجراجوییهای عربستان و تلاش این کشور برای فتنه انگیزی در لبنان بایستد، وقتی سفیر عربستان میگوید او تنها کسی است که منفعت لبنان را میخواهد باید مفهوم کلامش را درک کرد، منفعت لبنان در این است که با اینگونه تدابیر مقابله کند ضمن اینکه این اولین باری نیست که شاهد ماجراجویی عربستان علیه لبنانیم، آنان در سال ۱۹۶۷ یعنی وقتی جمال عبدالناصر به صورت هم زمان با اسرائیل و اخوان المسلمین مقابله میکرد، در فاز دیگری حرکت میکردند. امروز هم شرایطی شبیه با سال ۱۹۶۷ را شاهدیم، به ویژه اینکه باید بدانیم عربستان تمام ابزارهای سیاسی و رسانه ایش را علیه امور داخلی لبنان به کار گرفته است تا به بهانههای واهی، کشور ما را تحت فشار قرار دهد، بهانههایی که با کرامت و جایگاه ملی لبنان ناسازگار و تنها خدمت به برخی مزدوران است که از سوی عربستان تامین مالی میشوند.