رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف های قرآنی به نسبت دیگر وقف ها در کشورمان کمتر از دو درصد است, اضافه کرد: بیش از 70 درصد موقوفات در رابطه با عزاداری امام حسین (ع) است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی قره شیخلو با حضور در برنامه گفتگوی ویژه اخبار قرآنی شبکه قرآن و معارف سیما در پاسخ به این پرسش که فعالیت های قرآنی تا چه اندازه می تواند در سبک زندگی تأثیر داشته باشد؟ افزود: سبک زندگی قرآنی به این معناست که الگوی رفتاری ما مطابق چارچوب هایی باشد که در قرآن برای ما مشخص شده است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم این اتفاق بیفتد باید ارتباط جاری و مستمر با قرآن داشته باشیم, ادامه داد:هم اهل اُنس با ظاهر قرآن و هم تدبر در آن باشیم و در مرحله نهایی تلاش کنیم فهم خودمان از قرآن را به عمل تبدیل کنیم.
آقای قره شیخلو اضافه کرد: برای این منظور لازم است فضاسازی قرآنی در کشور داشته باشیم و در طول سال با بهانه هایی مردم را به قرآن توجه دهیم.
وی گفت: این بهانه ها ممکن است در قالب مسابقات، برگزاری نمایشگاه ها و محافل و مجالس قرآنی باشد.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان این که در سازمان اوقاف, بیشتر در بخش مسابقات و محافل قرآنی فعالیت می کنیم, افزود: برای توجه بیشتر مردم به موضوع قرآن، بحث الگوپروری و قهرمان پروری در این زمینه, مهم است.
آقای قره شیخلو با اشاره به این که باید تعظیم شعائر الهی داشته باشیم، گفت: حج، جلسات، مسابقات و نمایشگاه ها و محافل قرآنی به عنوان تعظیم شعائر الهی در جامعه مطرح است و وظیفه داریم از لحاظ کمی و کیفی, آنها را توسعه دهیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: حاکمیت باید سرمایه گذاری و حمایت کند و مردم هم باید حساسیتشان به موضوعات قرآنی, بیشتر شود.
آقای قره شیخلو با بیان اینکه برای مسابقات در سازمان اوقاف در طول سال از مرحله شهرستانی تا بین المللی شاید حدود 25 تا 30 میلیارد تومان هزینه می کنیم, گفت: کل بودجه ای که دولت برای مسابقات به ما می دهد پنج میلیارد و 600 میلیون تومان است و کل موقوفات قرآنی در حوزه مسابقات در سال حدود 20 میلیون تومان است و بقیه پول را با اختیاراتی که نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف دارد تأمین می کنیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه بیش از 250 رتبه بین المللی داریم, افزود: هیچ کشوری رکورد جمهوری اسلامی را در تعداد رتبه های بین المللی در طول 40 سال گذشته ندارد.
آقای قره شیخلو گفت: باید قدردان باشیم و تبلیغات و اطلاع رسانی کنیم و این جوان ها را معرفی کنیم و الگوسازی خوب برای جوان های دیگر انجام دهیم.
وی با اشاره به این که قرآن حتی در حوزه های علمیه و هیئت های مذهبی ما مهجور است، افزود: بیش از 100 هزار هیئت در کشورمان داریم که باید از این ظرفیت ها استفاده کنیم.
آقای قره شیخلو درباره چهل و چهارمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم هم گفت: مرحله شهرستانی و استانی این مسابقات به پایان رسید و از شانزدهم آبان, مرحله نیمه نهایی آن آغاز می شود.
او ادامه داد: این بخش از مسابقات با رقابت حدود 250 نفر از برادران و 150 نفر از خواهران به صورت غیرحضوری برگزار و به صورت زنده داوری می شود.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در مرحله نهایی و ملی, بنا بر اجرای حضوری است که در حال برنامه ریزی هستیم و در اواخر آذر, منتخبان مرحله نیمه نهایی به صورت حضوری در آن مرحله شرکت مي کنند.
وی گفت: بخش مقدماتی مسابقات بین المللی نیز همزمان با مرحله ملی به صورت غیرحضوری برگزار می شود و بخش نهایی آن در اسفند در ایام مبعث پیامبر اسلام (ص) بنا بر این است که حضوری برگزار شود.
آقای قره شیخلو با اشاره به اینکه امسال مسابقات بین المللی هم در بخش بانوان و هم دانش آموزی و هم نابینایان بهزیستی و هم مسابقات مرسوم اوقاف است, افزود: تا کنون بیش از 53 کشور,نماینده های خود را در رشته های مختلف معرفی کرده اند.
وی تأکید کرد: این مسابقات تابلوی نظام جمهوری اسلامی است و هر کس به هر اندازه ای که برای او مقدور است در برگزاری آن کمک کند.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: مبنای ما در برگزاری مسابقات, کیفیت است نه فقط کمیت؛ چون مسابقات باید به گونه ای باشد که جذاب و با کیفیت باشد.
آقای قره شیخلو اضافه کرد: پارسال تلاش کردیم ارتباطی با مؤسسات مردمی برگزار کنیم و چند ماه پیش, تفاهمنامه ای امضا شد و تعهد کردیم فضاهای فیزیکی اوقاف را در اختیار مؤسسات قرار دهیم.
وی افزود: تلاش می کنیم مأموریت های قرآنی را هم واگذار کنیم و در این زمینه گام های خوبی را برداشتیم.